ריבת ורדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג עלי כותרת שטופים ומיובשים
- 2 ק"ג סוכר
- 2 כוסות מים
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפית ג'לי מומס (למי שאוהב ריבות סמיכות)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את עלי הכותרת עם ½ ק"ג סוכר ומשאירים בכלי מכוסה ליום אחד, מנערים מספר פעמים ביום.
- 2. מעבירים את התערובת לסיר עם שארית הסוכר ומוסיפים את המים (והג'לי).
- 3. מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו, מגבירים את האש ומרתיחים במשך 10 דקות או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.