הצ'יפס המשגע של לאה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-5 תפו"א מסוג דזירה או מסוג המתאים לצי'פס
- שמן
- לבלילה:
- 1 ביצה
- 3/4 כוס מים קרים מהמקרר
- 1 כוס קורנפלור
- קורט מלח, קורט סוכר
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את תפוחי האדמה חותכים לרצועות , מטגנים בשמן עמוק טיגון ראשוני וחלקי , כמעט ללא השחמה.
- 2. מערבבים את כל חומרי הבלילה, (יש לערבב את הבלילה כל מס' דקות מאחר שלקורנפלור יש נטייה להתקשות ) . טובלים את מקלות הצ'יפס בבלילה ומטגנים שוב (בכמויות קטנות כל פעם) להשחמה יפה ולפריכות מלאה. (מטגנים בכמויות קטנות )
- 3. מעבירים את הצ'יפס לנייר סופג ובוזקים מלח גס או רגיל.
- ** אם נשאר חומר מהבלילה , ניתן לשמור אותו בקופסה נפרדת במקרר ולהשתמש בו שנית כשרוצים.