ניוקי וברוקולי מוקרמים
מתכון של "אסם"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 6-5 מנות:
- 400 גרם פרחי ברוקולי חלוטים (ניתן להשתמש בקפוא)
- 1 חבילת ניוקי אסם פרפקטו לבישול לפי הוראות היצרן המופיעות על גב האריזה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 חבילת פירורית זהב - אסם
- 1-1/2 כף מרק תיבול בטעם עוף - אסם
- 8 שיני שום כתושות
- 100 גרם גבינת עמק או גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מניחים בתבנית חסינת אש משומנת את הניוקי המבושל , מוסיפים את פרחי הברוקולי החלוטים, מערבבים קלות ומשטחים.
- 2. מחממים במחבת רחבה את שמן הזית ומוסיפים פירורית זהב, מטגנים קלות תוך הוספת השום הכתוש ומרק תיבול בטעם עוף.
- מפזרים את פירורי הזהב המתובלים על הניוקי והברוקולי בתבנית, בשכבה אחידה.
- 3. מפזרים מעל את גבינת העמק או המוצרלה המגוררות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180-200 מעלות) . אופים 15-12 דקות ומגישים חם.