וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס בפול ירוק וכדורי בשר

הפול הירוק נמצא כעת בשיא פריחתו, אך גם שהוא פחות זמין, תמיד ניתן לרכוש אותו קפוא. הציוות שלו עם הקוסקוס וכדורי הבשר הופכים את המנה לקלילה וטעימה. המתכון באדיבות "אסם"

מתכון מאת: פסקל פרץ-רובין, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 250 גרם בשר טחון
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 2-1.5 כפות פירורית זהב – אסם
  • 1 כף מרק תיבול בצל - אסם
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • 5 כפות שמן זית
  • 250 גרם פול ירוק (קפוא)
  • 1 כף מרק תיבול ירקות- אסם
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית כמון
  • 1 חב' קוסקוס בינוני – אסם
  • להגשה:
  • 2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הבשר הטחון בקערה רחבה, מוסיפים את הפטרוזיליה, הביצה, הפירורית, מרק תיבול בצל, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לעיסה אחידה. נוטלים מעט מעיסת הבשר ויוצרים כדורים קטנים השווים בגודלם (כ-20 כדורים).
  • 2. מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את כדורי הבשר משני הצדדים עד לקבלת גוון חום אפרפר. מוציאים אל צלחת או על מגבת נייר סופג.
  • 3. מוסיפים אל המחבת (בו טוגנו כדורי הבשר) את הפול הירוק, מטגנים מספר דקות. מוסיפים מרק תיבול ירקות ומערבבים. יוצקים את המים, מוסיפים כמון, מערבבים, מבשלים מס' דקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כדורי הבשר, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  • 4. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות המופיעות על גבי האריזה.
  • 5. מגישים לצלחות אישיות. יוצקים את תבשיל הפול וכדורי הבשר על הקוסקוס. מפזרים מעל כוסברה קצוצה. מגישים חם.
  • ספגטיני ברוטב עגבניות ופטריות אקזוטי

  • שוקי עוף חריף מתוק על נודלס

  • ניוקי וברוקולי מוקרמים

  • סלט עוף בדואט

  • כבד עגל ביין אדום

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • אוסובוקו וארטישוק ירושלמי

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • תבשיל נתח צ'אך

  • כריך קורנביף

  • תבשיל לשון בקר

  • קדירת בקר ים תיכונית

  • לחי בקר בסגנון תימני

  • גזרים ממולאים בשר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully