מאפה ספגטיני בטריאקי
מתכון של חברת "אסם".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 10-8 מנות:
- 1 חבילת פסטה ספגטיני- אסם פרפקטו
- 1 כוס גרעיני תירס
- 1 פלפל אדום קצוץ (גמבה)
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ (החלק הבהיר בלבד) .
- 4 ביצים
- 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק- אסם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- להגשה :
- ½ - 1 כוס רוטב טריאקי- אסם
- ¼ כוס עירית קצוצה
- רצועות פלפל אדום
- תבנית כיכר (אינגלישקייק) משומנת ומרופדת בנייר אפייה בגודל 35 ס"מ
אופן ההכנה
- 1.מבשלים את הספגטיני לפי ההוראות המופיעות על גב האריזה , מסננים ומניחים בקערה רחבה. מוסיפים את התירס, הפלפל האדום, הבצל, הביצים ורוטב הצ'ילי המתוק ומערבבים לעיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 2.מרפדים את תבנית הכיכר בנייר אפייה. מעבירים את תערובת הספגטיני לתבנית המשומנת והמרופדת ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180-200 מעלות) 20-25 דקות, מוציאים ומצננים.
- 3.חותכים את המאפה לפרוסות. מסדרים בצלחות הגשה, מזלפים סביב המנה רוטב טריאקי ומעטרים בעירית קצוצה וברצועות פלפל אדום.