וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הקוגל של זבולון אורלב

מפלגת האיחוד הלאומי-מפד"ל.

מתכון מאת: rest

זבולון אורלב.
זבולון אורלב

מצרכים למתכון

  • העדפותיו הקולינאריות של יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב, הן מה שמכונה "אוכל יהודי מסורתי", בעיקר גפילטע פיש וצ'ולנט (עם חריגה אחת לטובת המרק התימני של כלתו). בראש הפירמידה נמצא מבחינתו הקוגל הירושלמי וטעמו המתוק-מפולפל, שנאכל במשפחת אורלב מדי שבת לפני הצהריים לאחר החזרה מבית הכנסת והקידוש
  • 1 חבילה אטריות דקות (לא דקיקות) 400 גרם.
  • 2 ביצים.
  • ½ כוס סוכר.
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ 1 כפיות מלח
  • ¾ כפיות פלפל לבן
  • 4 כפיות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים 4 ליטר מים עם כף מלח. כשהמים רותחים מכניסים את האטריות.
  • 2. מבשלים 4-5 דקות ובוחשים מפעם לפעם.
  • 3. מסננים ושוטפים. משאירים במסננת עד שכל המים נטפו. מעבירים לכלי.
  • 4. בסיר אחר (קטן) שמים ½ כוס שמן + ½ כוס סוכר. בוחשים עד שהתערובת מעלה קצף ומיד שופכים על האטריות. בוחשים היטב.
  • 5. מוסיפים 2 ביצים + ½ 1 כפיות מלח + ¾ כפית פלפל לבן + 4 כפות סוכר. בוחשים היטב.
  • 6. מעבירים לתבנית 22-24 או למלבן אינגליש-קייק שרופדו בנייר פרגמנט מבעוד מועד. מכסים בנייר כסף.
  • 7. שמים בתנור בחום של 180-200 מעלות, ואופים כשעה ורבע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully