ריבת תותים ביין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 קילו תותים
- 1/4 כוס יין אדום
- 1.5 כוס סוכר
- 1.5 כוס מיים
- ( 1/4) מקל וניל ממומלץ
אופן ההכנה
- 1. משרים בסיר את התותים המיים הסוכר והיין
- בערך חצי שעה(כדי שהתותים יספגו את כל הטעמים).
- 2. מבאים לרתיחה על אש גבוהה.
- 3. לאחר מכן מנמיכים את האש ( רצוי לשים על הלהבה הנמוכה ביותר), נותנים לנוזלים להצטמצם. מדי פעם יש לערבב בכף מעץ כדי שלא ישרף בתחתית.
- 4. מבשלים כשעתיים, כאשר כמות הנוזלים מצטצמצת ממש לרבע ממה שהיתה והנוזל הופך לסמיך מאוד אזי הריבה מוכנה.