וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עופיונים במילוי אגסים ודבש על ריזוטו פירות

מתכון מאת: שף קלאודיו פלסיאר,claudio1@bezeqint.net

עוף שלם. Artoday
עוף שלם

מצרכים למתכון

  • 4 עופיונים
  • 1/4 כוס שמן מתובל (פפריקה מתוקה,קארי)
  • למילוי
  • 2 אגסים מקולפים
  • 1/2 ליטר יין לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • 1 מקל קינמון
  • 3 מסמרים ציפורן
  • 60 גר מחמאה
  • 2 כפות סוכר
  • לריזוטו
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כוס אורז עגול ארבוריו
  • 3 תאנים מיובשים
  • 3 משמשים מיובשים
  • 20 גר צימוקים בהירים
  • 1 חתיכת פפאיה מיובשת
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מסוכר
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוסות ציר ירקות או ציר עוף
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 30 גר מחמאה
  • עלי נענע

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האגסים ביין לבן,סוכר חום ותבלינים כ 10 דקות.
  • 2. לאחר מכן ,חותכים לרבעים ,מנקים אותם מהגרעינים, מקפיצים קלות עם מחמאה וסוכר.
  • 3. ממלאים את העופיונים ומברישים אותם עם השמן מתובל
  • 4. אופים בחום גבוהה מאד כ 20 דקות.
  • 5. מכינים את הריזוטו: חותכים את כל הפירות יבשים קוביות קטנות ומהשרים ביין לבן כ1/2 שעה.
  • 6. מסננים את הפירות ושומרים את היין.
  • 7. מחממים את השמן ומטגנים קלות את הפירות יבשים.
  • 8. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד,תוך כדי ערבוב.
  • 9. שופכים את היין ומבשלים עד שהיין נספג באורז.
  • 10. שופכים את הנוזל חם בכמות קטנה ,מחכים שהנוזל ייספג באורז וחוזרים שוב לאותה פעולה
  • 11. מתבלים עם מלח,פלפל ונענע.בסוף מוסיפים את המחמאה .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully