הקבב של כ'צלה
אטליז כ'צלה הנפלא עושה סדר בכל הנוגע להכנת קבבים מוצלחים, רגע לפני שמגיע יום העצמאות. הסוד טמון בשילוב בין הבקר לטלה, ולאחוזי השומן.
קבבוני טלה של כצלה (צילום: יח"צ)
מחשבון המרות
- 2 ק"ג בשר טחון מעורב, שכולל 1.5 ק"ג בשר בקר משובח לא שמן ו-0.5 ק"ג בשר טלה שמן מהפלדה, או 2 ק"ג בשר טלה ללא עצם טחון הכולל כ-20% שומן (אופציה הרבה יותר יקרה)
- 2 בצלים קלפים
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזילה
- 2-3 שיני שום
- פלפל אנגלי , כמון על פי הטעם
- מלח , פלפל שחור על פי הטעם
- 100 גרם צנובר
- 1. מרסקים במעבד מזון את החומרים מלבד הבשר והצנוברים.
- 2. מוסיפים את העיסה והצנוברים לבשר.
- 3. מערבבים היטב וקורצים בידיים רטובות קציצות קבב.
- 4. צולים כארבע דקות, עד למידה הרצויה.
- 5. מגישים חם, רצוי עם טחינה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה