הקבב של כ'צלה
אטליז כ'צלה הנפלא עושה סדר בכל הנוגע להכנת קבבים מוצלחים, רגע לפני שמגיע יום העצמאות. הסוד טמון בשילוב בין הבקר לטלה, ולאחוזי השומן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג בשר טחון מעורב, שכולל 1.5 ק"ג בשר בקר משובח לא שמן ו-0.5 ק"ג בשר טלה שמן מהפלדה, או 2 ק"ג בשר טלה ללא עצם טחון הכולל כ-20% שומן (אופציה הרבה יותר יקרה)
- 2 בצלים קלפים
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזילה
- 2-3 שיני שום
- פלפל אנגלי , כמון על פי הטעם
- מלח , פלפל שחור על פי הטעם
- 100 גרם צנובר
אופן ההכנה
- 1. מרסקים במעבד מזון את החומרים מלבד הבשר והצנוברים.
- 2. מוסיפים את העיסה והצנוברים לבשר.
- 3. מערבבים היטב וקורצים בידיים רטובות קציצות קבב.
- 4. צולים כארבע דקות, עד למידה הרצויה.
- 5. מגישים חם, רצוי עם טחינה.