טלה בתמרינדי עם בטטה
המתכון באדיבות חברת "אפקטבעי".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 יח' צלעות טלה (טרי)
- 1/4 כוס תרכיז טבעי "תמרינדי" (מומלץ חמוץ מתוק של חברת "אפקטבעי")
- 3 יח' בטטה
- 2 בצלים
- טימין
- שמן זית
- 4 שיני שום
- 50 גר' מחמאה
- פלפל שחור גרוס
- אגוז מוסקט
- מלח
אופן ההכנה
- 1. משרים את הצלעות ב 1/4 כוס תמרינדי, מעט פלפל שחור גרוס (לילה במקרר).
- 2. מבשלים את הבטטה לאחר קילוף עם ½ כפית מלח וטימין (כ15-20 דק').
- 3. קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית.
- 4. מכינים פירה בטטה עם חומרי טעם ו 4 שיני שום, מעט אגוז מוסקט 50 גר' חמאה, מלח, פלפל ומעט מהנוזל שהבטטה בושלה בה.
- 5.מכינים את הצלעות על האש כ-3-4 דק' כל צד (לא יותר).