- 1. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים. (אם משתמשים בשמרים טריים - ממיסים אותם ברבע כוס מהמים ומוסיפים לשאר החומרים). מוסיפים את המים והשמן ומאחדים לבצק.
-
- 2. לשים את הבצק במשך כ-5 דקות עד שיהפוך חלק וגמיש.
-
- 3. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה. הבצק תופח מעט ונהיה רך ונוח לעבודה.
-
- 4. הכנת הנקניקיות העטופות: מוציאים את האוויר מהבצק, לשים אותו מעט ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
-
- 5. מרדדים כל חלק לעלה אובאלי קטן בגודל ארוך במקצת מהנקניקייה.
-
- 6. מניחים נקניקייה במרכז העלה ועוטפים אותה בבצק. צובטים את הקצוות לסגירה מכל הכיוונים ומגלגלים קצת שהתפר ייסגר היטב.
-
- 7. תוקעים שיפוד לאורכה של כל נקניקיה עטופה בבצק ומורחים מעט שמן זית על הבצק. מכינים כך את השאר.
-
- 8. מכינים 8 יריעות נייר אלומיניום כפול בגודל כ-30/30 ס"מ. מגלגלים ועוטפים כל יחידה, כולל השיפוד, בנייר אלומיניום. העטיפה צריכה להיות רופפת במקצת ולא מהודקת לבצק, אך סגורה היטב. לסגירה, מפתלים את קצוות נייר האלומיניום כמו נייר עטיפה של סוכרייה.
- עד כאן מכינים בבית ממש לפני היציאה למדורה, ומניחים על מגש.
-
- 9. במדורה (יש להפקיד את מלאכת האפייה בידי מבוגר): מכניסים את הנקניקיות המשופדות והעטופות לתוך הגחלים (רצוי שיהיו רוחשות וללא להבה גדולה) או מניחים על המנגל. משאירים אותן שם כ-40-50 דקות, ומוציאים בזהירות.
-
- 10. פותחים מיד את נייר האלומיניום (בזהירות! העסק חם מאוד ועולים אדים מבפנים. יש לפתוח את העטיפה מיד, כדי שהאדים יתפזרו ולא ירטיבו את הבצק. לפני שמוציאים את כל השיפודים מהאש, כדאי לפתוח עטיפה של אחד מהם ולבדוק אם הבצק אפוי מספיק. מעטפת הבצק צריכה להשחים קלות ולהיות פריכה, והדבר תלוי בעוצמת חום המדורה), מצננים מספר דקות ומגישים לכל ילד שיפוד.
-
- *הערה: אפשר באותה טכניקה להכין גם לחמניות ממולאות לצמחונים, כשמחליפים את הנקניקייה בגבינות מתובלות, זיתים ועוד. יש להקפיד רק לסגור היטב את הבצק ואת העטיפה.