וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם שום

מתכון מאת: חסויה,hmtooka@walla.co.il

שום. Artoday
שום

מצרכים למתכון

  • 800 גרם קמח
  • 50 גרם שמרים טריים, 1 חבילה שמרית (שמרים יבשים)
  • 1 כף אבקת שום
  • 2 כפות אורגנו, יבש
  • 1 כפית מלח
  • 5 כוסות מים, בדר"כ צריך יותר
  • 1 כף מרגרינה, מומסת
  • לפי הטעם קמח

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים היטב את הקמח, השמרים, אבקת השום,האורגנו והמלח.
  • 2. מוסיפים את המים ומעבדים 10 דקות. מכסים במגבת ומניחים לתפוח 40 דקות.
  • 3. מעבדים את הבצק עוד 10 דקות, חוצים את הבצק לשניים ויוצרים 2 ככרות, להניח לעוד 20 דקות מכוסה במגבת.
  • 4.מורחים את הככרות במרגרינה המומסת, בוזקים את מעט הקמח ואופים בתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס כ-40 דקות.
  • 5. הבדיקה של גמר אפית הלחם מתבצעת ע"י דפיקה עם האצבע על הכיכר, צריך להישמע רעש חלול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully