לחם שום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גרם קמח
- 50 גרם שמרים טריים, 1 חבילה שמרית (שמרים יבשים)
- 1 כף אבקת שום
- 2 כפות אורגנו, יבש
- 1 כפית מלח
- 5 כוסות מים, בדר"כ צריך יותר
- 1 כף מרגרינה, מומסת
- לפי הטעם קמח
אופן ההכנה
- 1.מערבבים היטב את הקמח, השמרים, אבקת השום,האורגנו והמלח.
- 2. מוסיפים את המים ומעבדים 10 דקות. מכסים במגבת ומניחים לתפוח 40 דקות.
- 3. מעבדים את הבצק עוד 10 דקות, חוצים את הבצק לשניים ויוצרים 2 ככרות, להניח לעוד 20 דקות מכוסה במגבת.
- 4.מורחים את הככרות במרגרינה המומסת, בוזקים את מעט הקמח ואופים בתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס כ-40 דקות.
- 5. הבדיקה של גמר אפית הלחם מתבצעת ע"י דפיקה עם האצבע על הכיכר, צריך להישמע רעש חלול.