וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קליפות תפוזים מסוכרות

מתכון מאת: ט. ג.,booli60@walla.co.il

תפוזים. Artoday
תפוזים

מצרכים למתכון

  • 7-8 תפוזים עם קליפה עבה,כ-1 ק"ג
  • ק"ג סוכר,
  • כוס מים
  • כוס גראנד מרנייה או לימונצ'לו
  • סיר גדול עם תחתית עבה.

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את התפוזים.
  • 2. משרים את הקליפות בקערה עם מים קרים למשך מס' ימים, כדי שהמרירות תצא.
  • 3. יש להחליף את המים מידי פעם.
  • 4. מרתיחים את הקליפות ומשהים שוב במים קרים כך כ-4 פעמים.
  • 5. מייבשים את הקליפות.
  • 6. חותכים את הקליפות לרצועות דקות, שוקלים אותן, המשקל צריך להיות בערך קילו פחות או יותר.
  • 7. שמים את הקליפות בסיר, שופכים עליהן קילו סוכר ומשהים את הסיר במקרר לכמה שעות.
  • 8. מוסיפים לקליפות את הנוזלים ומבשלים.
  • 9. כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם עם כף עץ, כשעה.
  • 10. מסננים מהנוזלים ומייבשים על ניר אפיה.
  • 11. כשהקליפות יבשות מחזירים לנוזלים לשכבה נוספת,כך עד שהקליפות מצופות בכל הנוזלים.
  • 12. פורסים את הקליפות בשכבה אחת על נייר האפייה ומצננים.
  • 13. משאירים את הקליפות להתייבשות למס' ימים.
  • 14. כאשר הקליפות קרות שמים אותן בכלי זכוכית סגור ומאחסנים במקרר.
  • *ניתן לשמור בהקפאה.
  • *ניתן לצפות בשוקולד חלב,לבן או מריר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully