עוגת גבינה חגיגית
מחפשים עוגה מיוחדת ליום מיוחד? למה שלא תנסו לאפות עוגת גבינה עם קרם מוקצף, עם טעמי וניל, שמשתדכים בצורה מושלמת לטעמי הגבינה?
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 גביעי גבינה % 5 שומן (500 גרם)
- 1 גביע גבינה % 1/2 שומן (250 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 5 ביצים
- 4 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר + 2 כפות סוכר
- 1 גביע יוגורט % 1/2 1 שומן
- לעוגה חגיגית יותר: אופים בתבנית עגולה קפיצית לפי אותן הוראות ומצפים בקרם מוקצף שעשוי מ:
- 1 מיכל שמנת להקצפה
- 1/2 כוס חלב % 1 שמן
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- 2. מקציפים חלבונים עם 2 כפות סוכר.
- 3. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם הסוכר, היוגורט והגבינות. מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ומערבבים היטב. מקפלים בעדינות יחד את שתי התערובות.
- 4. יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת בתרסיס שמן ואופים עד שהעוגה מזהיבה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן עם דלת פתוחה מעט.
- 5. מגישים אחרי שהעוגה התקררה היטב במקרר מספר שעות.