קארי משמש צמחוני
שימוש לא שגרתי במשמש יוצר מנה צמחונית מפתיעה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים:
- 2-3 כפות שמן צמחי
- 1 כפית זרעי כוסברה שלמים
- 1/2 כף זרעי חרדל שלמים, שבורים
- 5 תרמילי הל שלמים
- 1/4 כפית זרעי כמון שלמים (לא אבקה טחונה)
- מקל קינמון
- 2 ס"מ שורש זנגביל טרי, קלוף וקצוץ דק
- 1 צ'ילי אדום חריף, חתוך לטבעות דקות
- 1 בצל גדול (רצוי סגול), קלוף וחתוך לרצועות
- 1 ק"ג משמשים מוצקים, מגולענים וחצויים
- 1 כפית כורכום
- 400 גרם (פחית) חלב קוקוס
- 1 כף רוטב סויה
- מלח ופלפל
- אורז לבן מבושל
- לקישוט: בצל ירוק וכוסברה טרייה, קצוצים דק
אופן ההכנה
- 1. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את השמן ומטגנים שתי דקות את זרעי הכוסברה, החרדל, ההל, הכמון, הקינמון, הזנגביל והצ'ילי. מוסיפים את הבצל ומקפיצים יחד עוד דקה.
- 2. מוסיפים את המשמשים, הכורכום, חלב הקוקוס והסויה, ומתבלים במלח. מבשלים יחד רק עד שהמשמשים מתחילים להתרכך, אך עדיין שומרים על צורתם (משך הזמן תלוי בבשלות המשמש). מגישים מעל אורז לבן, ומקשטים בבצל ירוק ובכוסברה קצוצה.