פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כנאפה מסורתית אמיתית

      כנאפה טובה באמת לא חייבים לקנות בשוק, אפשר גם להכין בבית. מסעדת "הכנאפה", שיודעת דבר או שניים על קינוחים שכאלה, מראה כיצד עושים את זה נכון

      32 מדרגים / 3.14 כוכבים

      כנאפה מסורתית אמיתית (ספק: ShutterStock)
      כנאפה מסורתית אמיתית (ספק: ShutterStock)

      מצרכים

        • לסירופ

        • כוססוכר
        • כוסמים
        • כפיתמי ורדים (אפשר גם פחות, לפי הטעם)
        • לכנאפה

        • 100 גרםחמאה (אפשר גם מרגרינה)
        • 250 גרםאטריות קדאיף
        • 350 גרםריקוטה ללא מלח

      אופן ההכנה

        איך מכינים כנאפה מסורתית אמיתית ?

      • מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר (לרתיחה עדינה) את הסוכר עם המים עד שהנוזל מסמיך מעט.
      • כשהנוזל מסמיך מעט, מוסיפים את מי הורדים, מערבבים ומסירים מהאש.
      • מכינים את הכנאפה: מוזגים למחבת גדולה את החמאה ומעליה משטחים את אטריות הקדאיף (את האטריות יש להדק לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה את האטריות).
        אטריות קאדיף לכנאפה (צילום: אפיק גבאי)
        אטריות קאדיף לכנאפה (צילום: אפיק גבאי)
      • מסדרים את הגבינה בצורה אחידה על אטריות הקדאיף ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה (יש לסובב את הכנאפה מדי פעם בתוך המחבת בכדי שתתבשל באופן שווה מכל הצדדים).
      • אחרי רבע שעה הופכים את הכנאפה על המחבת (או על צלחת הגשה) כך שהגבינה כעת בתחתית.
      • יוצקים מעל את הסירופ שהכנו ומגישים.
        כנאפה (ShutterStock)
        כנאפה (ShutterStock)

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -