כנאפה מסורתית אמיתית
כנאפה טובה באמת לא חייבים לקנות בשוק, אפשר גם להכין בבית. מסעדת "הכנאפה", שיודעת דבר או שניים על קינוחים שכאלה, מראה כיצד עושים את זה נכון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לסירופ
- כוססוכר
- כוסמים
- כפיתמי ורדים (אפשר גם פחות, לפי הטעם)
לכנאפה
- 100גרםחמאה (אפשר גם מרגרינה)
- 250גרםאטריות קדאיף
- 350גרםריקוטה ללא מלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים כנאפה מסורתית אמיתית?
- 1מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר (לרתיחה עדינה) את הסוכר עם המים עד שהנוזל מסמיך מעט.
- 2כשהנוזל מסמיך מעט, מוסיפים את מי הורדים, מערבבים ומסירים מהאש.
- 3מכינים את הכנאפה: מוזגים למחבת גדולה את החמאה ומעליה משטחים את אטריות הקדאיף (את האטריות יש להדק לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה את האטריות).
- 4מסדרים את הגבינה בצורה אחידה על אטריות הקדאיף ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה (יש לסובב את הכנאפה מדי פעם בתוך המחבת בכדי שתתבשל באופן שווה מכל הצדדים).
- 5אחרי רבע שעה הופכים את הכנאפה על המחבת (או על צלחת הגשה) כך שהגבינה כעת בתחתית.
- 6יוצקים מעל את הסירופ שהכנו ומגישים.
משטחים את אטריות הקדאיף במחבת עם חמאה/אפיק גבאי מפזרים מעל האטריות את הגבינה/אפיק גבאי הופכים על הצד של הגבינה ומגישים/אפיק גבאי