וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כנאפה מסורתית אמיתית

כנאפה טובה באמת לא חייבים לקנות בשוק, אפשר גם להכין בבית. מסעדת "הכנאפה", שיודעת דבר או שניים על קינוחים שכאלה, מראה כיצד עושים את זה נכון

מתכון מאת: מתכון של מסעדת כנאפה, מערכת וואלה! אוכל

20 דקות עבודה,40 דקות סה"כ,קל להכנה,4 סועדים
כנאפה ביתית. ShutterStock
כנאפה מסורתית אמיתית

מצרכים למתכון

  • לסירופ

    • כוססוכר
    • כוסמים
    • כפיתמי ורדים (אפשר גם פחות, לפי הטעם)
  • לכנאפה

    • 100גרםחמאה (אפשר גם מרגרינה)
    • 250גרםאטריות קדאיף
    • 350גרםריקוטה ללא מלח

אופן ההכנה

איך מכינים כנאפה מסורתית אמיתית?

  • 1
    מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר (לרתיחה עדינה) את הסוכר עם המים עד שהנוזל מסמיך מעט.
  • 2
    כשהנוזל מסמיך מעט, מוסיפים את מי הורדים, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 3
    מכינים את הכנאפה: מוזגים למחבת גדולה את החמאה ומעליה משטחים את אטריות הקדאיף (את האטריות יש להדק לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה את האטריות).
  • 4
    מסדרים את הגבינה בצורה אחידה על אטריות הקדאיף ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה (יש לסובב את הכנאפה מדי פעם בתוך המחבת בכדי שתתבשל באופן שווה מכל הצדדים).
  • 5
    אחרי רבע שעה הופכים את הכנאפה על המחבת (או על צלחת הגשה) כך שהגבינה כעת בתחתית.
  • 6
    יוצקים מעל את הסירופ שהכנו ומגישים.
    משטחים את אטריות הקדאיף במחבת עם חמאה/אפיק גבאי
    מפזרים מעל האטריות את הגבינה/אפיק גבאי
    הופכים על הצד של הגבינה ומגישים/אפיק גבאי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully