ריבת שזיפים ביתית
אם אתם מסתובבים בשוק בעונה הנכונה ורואים שזיפים בשלים ויפים, קחו איתכם שקית הביתה. השף אחרק אלמוג יראה לכם כיצד להפוך אותם בכמה שלבים מהירים לריבה ביתית מענגת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 ק"ג שזיפים כהים ומאורכים
- 1 ק"ג סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1 לימון או שני ליים
- 1/4 כוס תרכיז פטל
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את השזיפים, חותכים כל אחד לרבעים וזורקים את הגלעינים.
- 2. מכניסים לסיר את הסוכר והמים, ומניחים על אש מוקטנת למינימום בלהבה הגדולה ביותר בכיריים. בוחשים. על זה סוחטים לימון יחד עם בשרו. מוסיפים את תרכיז הפטל. בוחשים. כאשר כל זה הופך לסירופ, מוסיפים את השזיפים.
- 3. מבשלים עד שהשזיפים רכים. בוחשים מדי פעם בעדינות. מצננים.
- 4. מעבירים לצנצנת מעוקרת. היא נשמרת במקרר אפילו כמה חודשים.