דגים עם פלפלים חריפים
מה שהופך את הדגים למרוקאים אמיתיים זה קודם כל הפפריקה, אך מעל הכל זה הפלפלים החריפים. מי שאוהב עדין יותר, יכול פשוט להמשיך ללא התוספת החריפה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 ג'ר דגים (רצוי לבראק או דניס)
- 2 עגבניות
- 4 גזרים
- רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס שמן
- 1 כף גדושה פפריקה
- רבע כפית כורכום
- מלח
- פלפל
- 5 פלפלים חריפים חצויים לאורכם ומנוקים
- 14 שיני שום
אופן ההכנה
- 1. שמים שתי כפות שמן בסיר וחותכים את העגבניות לפרוסות דקות ומניחים כך שהתחתית תכוסה כולה.
- 2. מקלפים את הגזרים חותכים לרבעים ומניחים על שכבת העגבניות בצורה מסודרת.
- 3. מנקים את הפלפלים חותכים אותם לאורכם. מניחים בשכבה מסודרת מעל לגזר.
- 4. מניחים את הדגים ושיני השום השלמות מסביב.
- 5. אל השמן הנותר מוסיפים 4 שיני שום גדולות מרוסקות ואת התבלינים. מערבבים היטב ושופכים על הדגים.
- 6. מוסיפים 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה שעה וחצי.
- 7. מפזרים את הפטרוזיליה מעל לקראת סוף הבישול.