סהרוני בצק גבינות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-60 יחידות:
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
- 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 200 גרם חמאה רכה
- ½ 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- כפית שטוחה מלח
- לציפוי:
- ביצה טרופה
- מעט שומשום
אופן ההכנה
- 1. שמים בקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר במעבד מזון).
- 2. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר 8-12 שעות.
- 3. מחלקים את הבצק הקר ל-5 חלקים שווים.
- 4. על משטח מקומח קלות, מרדדים כל חלק לעלה עגול בקוטר צלחת גדולה.
- 5. בסכין חדה, חותכים כל עלה ל-12 משולשים ומגלגלים כל משולש לסהרון, מהצד הרחב אל הצר.
- 6. מניחים את הסהרונים על נייר אפיה בתבנית שטוחה ומברישים בביצה טרופה.
- 7. זורים מעט שומשום ואופים בחום גבוה 200°, כ-25-30 דקות, עד השחמה.
- גיוון: אפשר לגלגל בתוך כל סהרון זית מגולען.