רצועות חזה עוף בתפוזים, מייפל וזעפרן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 חזות עוף חתוכים לרצועות
- למרינדה:
- מיץ מ-2 תפוזים
- 2 קלמנטינות פרוסות על קליפתן
- קליפה מגוררת מתפוז אחד (ללא החלק הלבן)
- 2 שיני שום כתושות
- 5 כפות שמן זית
- 1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי (אפשר להחליף את המייפל בסילאן)
- ¼ כפית פלפל שאטה יבש
- קורט קינמון
- 10 חוטי זעפרן
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את חומרי המרינדה.
- 2. מוסיפים לתערובת את רצועות העוף ומערבבים עד שכולן מצופות בנוזל. משהים במקרר למשך מספר שעות.
- 3. מסננים את נתחי העוף מהנוזל. שומרים את הנוזל בצד.
- 4. מחממים מחבת כבדה, משמנים מעט וצולים את רצועות העוף עד שהן מזהיבות. מוסיפים את הנוזל שנותר ואת פרוסות הקלמנטינה, מערבבים ומסירים מהאש.
- 5. מגישים עם אורז וסלט ירוק.