וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לשון בקר ברוטב פטריות

לשון הוא חומר גלם שלא רבים נוטים להשתמש בו, אולי בגלל השם שלו, אבל כמה שהם מפספסים. מדובר בנתח בשר כל כך ייחודי, ויחד עם פטריות, ג'ינג'ר ושום, הוא הופך לחגיגה אמיתית.

מתכון מאת: שמואל יעקב,michshai@walla.co.il

מדריך הבשר של חוות צוק. אפיק גבאי
מדריך הבשר של חוות צוק

מצרכים למתכון

  • לשון טרי ומופשר
  • כפית שום כתוש
  • מעט זנגביל
  • בצל גדול פרוס דק
  • קופסת פטריות שמפניון פרוסות
  • 2 ספלים מרק פיטריות חם
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • כף מרק עוף
  • מעט שמיר קצוץ לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הלשון בסיר מים רותחים עם גרגירי פלפל אנגלי ,עלי דפנה, בבישול איטי מכוסה למשך שעתיים וחצי.
  • 2. מנקים את הלשון מקשקשים ומסירים באמצעות סכין את הקליפה. פורסים לפרוסות דקות ושוות, טובלים בתערובת קמח, מרק עוף ומלח משני הצדדים ומטגנים עד השחמה משני הצדדים. מוציאים לייבוש.
  • 3. בסיר מטגנים בצל ושום, מוסיפים זנגביל (טיפה) ומערבבים. כעבור כעשר דקות מוסיפים פטריות וממשיכים לערבב על להבה גבוהה. שופכים פנימה 2 ספלי מרק פטריות חם ומאדים כ-5 דקות.
  • 4. מוסיפים את פרוסות הלשון המטוגנות פנימה, ממנמיכים ללהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך שעה.
  • 5. מס' דקות לפני סיום הבישול מפזרים שמיר קצוץ לקישוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully