וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריבולטה

מתכון מאת: יהונתן בורוביץ', מערכת וואלה

ריבוליטה מרק לחם איטלקי ( יהונתן בורוביץ ).
ריבוליטה מרק לחם איטלקי ( יהונתן בורוביץ )

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-3 מנות:
  • 3 בצלים גדולים – מקולפים ופרוסים
  • 4 שיני שום – מקולפות, חתוכות לפרוסות
  • 150 מ"ל יין אדום
  • 3 גזרים – מקולפים ופרוסים
  • 3 כפות שמן זית+כף להגשה
  • כרוב לבן שלם – קצוץ (חותכים לחצי ופורסים)
  • 3 גבעולי סלרי – שטופים פרוסים דק
  • 3 קישואים – שטופים ופרוסים
  • 1 ליטר ציר עוף/בקר
  • 2 גבעולים אורגנו טרי
  • 3 עגבניות חתוכות גס
  • 1 כיכר לחם איטלקי (ג'בטה ללא קרום או לחם לבן. לא דגנים, לא שיפון, לא חיטה מלאה. לחם עגבניות
  • וריחן, אם ידכם משגת, יהיה נהדר) – בוצעים ביד או חותכים בסכין לחתיכות שאפשר להכניס לפה מבלי לעשות פאדיחות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר על אש גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ומיד את הכרוב. המטרה כאן היא לחרוך טיפה את הכרוב אך לא לשרוף אותו, לכן יש לערבב בעדינות עם הפסקות. (10 דק')
  • 2. מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי, הקישואים וממשיכים לערבב מדי פעם. (10 דק')
  • 3. מוסיפים את היין האדום, האלכוהול יתחיל להתנדף והיין יצטצמם עד כדי מרקם סירופי. (6 דק')
  • 4. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש. מבשלים חצי שעה.
  • 5. מוסיפים את גבעולי האורגנו, הלחם והעגבניות. ממשיכים לבשל עוד 10 דק'.
  • 6. מלח+פלפל, טועמים, מתקנים תיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully