וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסקלופ עוף ברוטב גבינה

רוטב הגבינה מתאים לעוף, לעגל ואפילו לדג. ניתן להגישו על ירקות מאודים או על ירקות שנקלו על גריל, ואפשר גם להשחים את המנה כולה בגריל לפני ההגשה

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוף. ShutterStock
עוף

מצרכים למתכון

  • 4 חצאי חזה עוף (כ-200 גרם למנה)
  • קמח
  • 30 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת עיזים (אפשר טרייה ואפשר בשלה) או אמנטל או דנה בלו מגוררת
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 25 מ"ל ברנדי או קלוודוס או ג'ין או וודקה
  • עירית או פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. ממליחים ומפלפלים את חזות העוף, מקמחים ומנערים את הקמח.
  • 2. במחבת ממיסים את החמאה ומטגנים את חזות העוף משני הצדדים.
  • 3. במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת עד שהיא מבעבעת. מוסיפים את הגבינה המגוררת, חופן בכל פעם, ואת האלכוהול תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל הגבינה נמסה. מוסיפים מלח ופלפל ומורידים מהאש.
  • 4. יוצקים על חזות העוף המטוגנים, או מגישים לידם. מפזרים עשבי תיבול קצוצים. אם הרוטב סמיך מדי ניתן לדללו במעט חלב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully