פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אסקלופ עוף ברוטב גבינה

      רוטב הגבינה מתאים לעוף, לעגל ואפילו לדג. ניתן להגישו על ירקות מאודים או על ירקות שנקלו על גריל, ואפשר גם להשחים את המנה כולה בגריל לפני ההגשה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף (ShutterStock)
      עוף (ShutterStock)

      מצרכים

      • 4 חצאי חזה עוף (כ-200 גרם למנה)
      • קמח
      • 30 גרם חמאה
      • 100 גרם גבינת עיזים (אפשר טרייה ואפשר בשלה) או אמנטל או דנה בלו מגוררת
      • 100 מ"ל שמנת מתוקה
      • 25 מ"ל ברנדי או קלוודוס או ג'ין או וודקה
      • עירית או פטרוזיליה קצוצה
      • מלח ופלפל שחור, טחון טרי

      אופן ההכנה

      • 1. ממליחים ומפלפלים את חזות העוף, מקמחים ומנערים את הקמח.
      • 2. במחבת ממיסים את החמאה ומטגנים את חזות העוף משני הצדדים.
      • 3. במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת עד שהיא מבעבעת. מוסיפים את הגבינה המגוררת, חופן בכל פעם, ואת האלכוהול תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל הגבינה נמסה. מוסיפים מלח ופלפל ומורידים מהאש.
      • 4. יוצקים על חזות העוף המטוגנים, או מגישים לידם. מפזרים עשבי תיבול קצוצים. אם הרוטב סמיך מדי ניתן לדללו במעט חלב.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -