וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל אוסובוקו וירקות שורש

האוסובוקו הוא מושלם לבישול ארוך, בעיקר בגלל העצם איתה הוא מגיע, שמעניקה טעם ייחודי לתבשיל. השף ארז שטרן עם מתכון מושלם ליום חורפי במיוחד.

מתכון מאת: שף ארז שטרן, מערכת וואלה

אוסו בוקו בקר בירקות שורש של השף ארז שטרן.
אוסו בוקו בקר בירקות שורש של השף ארז שטרן

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג או ארבע פרוסות עבות של בשר עם עצם המתאים לתבשיל קדירה (יש לבקש מהקצב)
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך בינוני
  • 2 שיני שום חתוך לפרוסות דקות
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות גס (קוביות של בערך 2 ס"מ)
  • 1 בקבוק יין אדם
  • 1 גזר חתוך לקוביות של כחצי ס"מ
  • 1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות דומות
  • 1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות דומות
  • אפשר לשלב ירקות שורש נוספים כגון:
  • 1 סלק מקולף וחתוך לקוביות של כחצי ס"מ
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מתאים (שטוח עם אפשרות כיסוי) משחימים משני הצדדים את ארבעת פרוסות הבקר.
  • 2. מוציאים את הפרוסות מן הסיר ומוסיפים הבצל והשום החתוכים.
  • 3. עת הזהבתם מוסיפים את קוביות העגבניות, וממשיכים לבישול של מספר דקות נוספות.
  • 4. מחזירים לסיר את פרוסות הבקר המוזהבות ומוסיפים גם את היין.
  • 5. מבשלים יחדיו על אש נמוכה תוך כיסוי הולם, כשעתיים לפחות עד 4 שעות או עד להתרככות, ורק אז מוסיפים את כל שאר המרכיבים החתוכים.
  • 6. אם הנוזלים מתאדים תוך כדי בישול יש להוסיף עוד מים.
  • 7. נותנים גם להם להתבשל מספר דקות נוספות.
  • 8. מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן ולקשט עם הפטרוזיליה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully