בשר ברוטב חרדל
טעמים חזקים, זה כל הסיפור במנה הזו. כל אחד יכול להכין בשר, אבל להעניק לו טעמים כל כך חזקים כמו חומץ, כורכום, סוכר וחרדל, זה דבר שלא נתקלים בו כל יום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג בשר שריר
- 1 כף חמאה
- 1 כף גדושה קמח
- 1/2 1 כוס ציר בקר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות חרדל
- 1 כפית חומץ
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה
- לבשל את הבשר עד לריכוך ולפרוס אותו לפרוסות.
- בסיר נוסף להכין את הרוטב: להתיך את החמאה, להוסיף את הקמח ולחמם תוך כדי בחישה עד שהרביכה תזהיב במקצת.
- מוסיפים לרביכה תוך בחישה את מרק הבשר. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
- בינתיים מערבבים את החרדל, החומץ, הסוכר והכורכום לתערובת אחידה. מוסיפים תוך בחישה לרוטב. מוסיפים לתוך הרוטב את פרוסות הבשר וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.
- מניחים כשעתיים לספיגת הטעמים.