פילה דניס ואמנון ברוטב לימון
השף מאיר רוזנברג מלון "רימונים" מגיש לכם מתכון למנה קלאסית של פילה דניס ואמנון, המשכשכים ברוטב לימוני, הנהנה גם מניחוחות של ג'ינג'ר ויין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-5 מנות:
- 0.5 ק"ג פילה דג סלמון
- 5 י"ח פילה דג אמנון
- 5 כפות שמן זית
- קורט פלפל לבן
- כפית מלח
- כפית שום טחון
- 5 כפות מיץ לימון
- חומרים לרוטב:
- ¼ כוס מיץ לימון
- ¼ כוס יין לבן
- קורט פלפל לבן
- כפית מלח
- קורט זנגביל
- פילה לימון (משני לימונים)
- 0.5 כוס (רצועות) עגבניות מיובשות
- 1.5 כוס מים
- כף קורנפלור
אופן ההכנה
- 1. משרים את הדגים בשמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל למשך 30 דקות.
- 2. מערבבים את כל חומרי הרוטב למעט חצי כוס מים והקורנפלור ומבשלים למשך 10 דקות בחום נמוך.
- 3. מערבבים את חצי הכוס מים עם הקורנפלור ויוצקים לנוזל הרותח, לאחר רתיחה נוספת מכבים את הגז.
- 4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכניסים את הדגים (לאחר שסידרנו בתבנית) ואופים למשך 10 דקות.
- 5. להגשה: מניחים את דג הסלמון ודג האמנון במרכז הצלחת ומסביב יוצקים את הרוטב.