פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה עלים במילוי מוס תמרים

      מתכון של מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפה עלים במילוי מוס תמרים של מלון רימונים (יח
      מאפה עלים במילוי מוס תמרים של מלון רימונים (יח"צ)

      מצרכים

      • בצק עלים
      • כף אבקת סוכר
      • לקרם תמרים:
      • כוס שמנת מתוקה
      • 0.5 כוס סוכר
      • כף ממרח תמרים
      • כף סירוף סילאן
      • לתפוחים בדבש:
      • כף חמאה
      • כף דבש
      • 3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים
      • 2 כפות סוכר
      • קורט קינמון
      • לרוטב יין:
      • 1 כוס יין לבן חצי יבש
      • 0.5 כוס סוכר
      • 1 ביצה
      • 1 חלמון
      • כפית רום

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ, מסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט ומניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). אופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.
      • 2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב.
      • 3. מוספים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת קיפול).
      • 4. ממסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים מוסיפים את הדבש סוכר והקינמון וממשיכים בבישול למשך כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.
      • 5. הכנת הרוטב: שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד קבלת רוטב חם ומוקצף, מצננים את הרוטב.
      • 6. הגשה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את תפוחים מעל; מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר.
      • 7. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.
      • 8. ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.

      מתכונים נוספים

      מאפה עלים במילוי מוס תמרים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -