- 1. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ, מסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט ומניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). אופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.
-
- 2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב.
-
- 3. מוספים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת קיפול).
-
- 4. ממסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים מוסיפים את הדבש סוכר והקינמון וממשיכים בבישול למשך כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.
-
- 5. הכנת הרוטב: שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד קבלת רוטב חם ומוקצף, מצננים את הרוטב.
-
- 6. הגשה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את תפוחים מעל; מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר.
-
- 7. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.
-
- 8. ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.