סלט חצילים מאודים תאילנדי
אנחנו רגילים לטגן או לקלות חצילים אבל אפשר גם לאדות אותם כפי שעושים במזרח וכך לשמור על הטעם הטבעי שלהם ועל הערכים התזונתיים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל
- 3 גבעולי בצל ירוק
- חופן כוסברה קצוצה
- לרוטב:
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפות סויה
אופן ההכנה
- 1. קולפים את החציל ופורסים לאצבעות קצרות ושמנות.
- 2. מעבירים לכלי אידוי (סלסלה או סיר אידוי אחר) ומאדים עד תחילת ריכוך ומעט השחמה.
- 3. מצננים את החצילים ומכינים את הרוטב.
- 4. כשהחצילים התקררו מעט מצרפים את הרוטב ונותנים לפחות שעה מנוחה לספיגת טעמים.