מרק קובה סלק ולימון

אם לא נולדתם לעדה הנכונה ואתם לא יודעים איך לקבב המתכון הזה יעזור לכם להכין את המרק האדום והחמצמץ הזה. טיפ: למילוי נוח של הקובה הקפיאו את כדורי הבשר אחרי הכדרור. כך קל יותר לעטוף אותם בבצק

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה!

מצרכים

  • למרק:
  • 1.5-2 ליטר ציר עוף טוב, עשיר בטעם
  • מיץ מ-3 לימונים בינוניים (בשביל מרק חמוץ פחות השתמשו בלימון אחד)
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים ליחידות של 5 סמ'
  • 1 בצל חתוך לקוביות גדולות
  • 2 גזרים חתוכים לעיגולים
  • 3 יחידות סלק קלופות ופרוסות
  • לתיבול: מלח, פלפל שחור ולימון פרסי
  • לקובה:
  • 1 כוס סולת מושרת במים (1/2-3/4 כוס) עד לקבלת מרקם "בוצי"
  • מעט קמח
  • 350 גר' בשר בקר טחון (בקשו מהקצב טחינה כפולה)
  • תבלינים: בהרט, קינמון, כמון פלפל שחור טחון, מלח
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ מטוגן
  • צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את כל מרכיבי המרק, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
  • 2. מוסיפים לסולת קמח, משרים לשעה עד לקבלת בצק גרגירי.
  • 3. מטגנים בצל, מוסיפים את התבלינים לבשר הטחון ואת הצנוברים הקלויים ולשים יחד עם הבצל. מכינים מהתערובת כדורי בשר קטנים ושמים במקפיא.
  • 4. מכינים את הקובה: מרטיבים את הידיים, מכדררים כדור בצק, פותחים על גבי כף היד, מניחים כדור בשר, סוגרים ומעצבים כדורי קובה.
  • 5. מוסיפים למרק את כדורי הקובה ומבשלים 15-25 דקות. מרחיקים את הלימון הפרסי.
  • שרבה טריפוליטאית עם עגבניות ואורז

  • מרק תירס מהיר

  • מרק אורז אסייאתי

  • מרק עדס בחאמיד

  • מרק עדשים שחורות

  • מרק קטניות וכופתאות גונדי

  • קובה עיראקית במרק צהוב

  • מרק שעועית, חיטה וקייל

  • מרק כתומים

  • מרק טלה ופול לפסח

  • מרק פטריות מיובשות

  • מרק כרובית וחמאת שקדים

  • מרק בצל עם גריסי פנינה

  • מרק תפוחי אדמה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully