מרק קובה סלק ולימון
אם לא נולדתם לעדה הנכונה ואתם לא יודעים איך לקבב המתכון הזה יעזור לכם להכין את המרק האדום והחמצמץ הזה. טיפ: למילוי נוח של הקובה הקפיאו את כדורי הבשר אחרי הכדרור. כך קל יותר לעטוף אותם בבצק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למרק:
- 1.5-2 ליטר ציר עוף טוב, עשיר בטעם
- מיץ מ-3 לימונים בינוניים (בשביל מרק חמוץ פחות השתמשו בלימון אחד)
- 2 גבעולי סלרי חתוכים ליחידות של 5 סמ'
- 1 בצל חתוך לקוביות גדולות
- 2 גזרים חתוכים לעיגולים
- 3 יחידות סלק קלופות ופרוסות
- לתיבול: מלח, פלפל שחור ולימון פרסי
- לקובה:
- 1 כוס סולת מושרת במים (1/2-3/4 כוס) עד לקבלת מרקם "בוצי"
- מעט קמח
- 350 גר' בשר בקר טחון (בקשו מהקצב טחינה כפולה)
- תבלינים: בהרט, קינמון, כמון פלפל שחור טחון, מלח
- פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל קצוץ מטוגן
- צנוברים קלויים
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את כל מרכיבי המרק, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
- 2. מוסיפים לסולת קמח, משרים לשעה עד לקבלת בצק גרגירי.
- 3. מטגנים בצל, מוסיפים את התבלינים לבשר הטחון ואת הצנוברים הקלויים ולשים יחד עם הבצל. מכינים מהתערובת כדורי בשר קטנים ושמים במקפיא.
- 4. מכינים את הקובה: מרטיבים את הידיים, מכדררים כדור בצק, פותחים על גבי כף היד, מניחים כדור בשר, סוגרים ומעצבים כדורי קובה.
- 5. מוסיפים למרק את כדורי הקובה ומבשלים 15-25 דקות. מרחיקים את הלימון הפרסי.