פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק קובה סלק ולימון

      אם לא נולדתם לעדה הנכונה ואתם לא יודעים איך לקבב המתכון הזה יעזור לכם להכין את המרק האדום והחמצמץ הזה. טיפ: למילוי נוח של הקובה הקפיאו את כדורי הבשר אחרי הכדרור. כך קל יותר לעטוף אותם בבצק

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • למרק:
      • 1.5-2 ליטר ציר עוף טוב, עשיר בטעם
      • מיץ מ-3 לימונים בינוניים (בשביל מרק חמוץ פחות השתמשו בלימון אחד)
      • 2 גבעולי סלרי חתוכים ליחידות של 5 סמ'
      • 1 בצל חתוך לקוביות גדולות
      • 2 גזרים חתוכים לעיגולים
      • 3 יחידות סלק קלופות ופרוסות
      • לתיבול: מלח, פלפל שחור ולימון פרסי
      • לקובה:
      • 1 כוס סולת מושרת במים (1/2-3/4 כוס) עד לקבלת מרקם "בוצי"
      • מעט קמח
      • 350 גר' בשר בקר טחון (בקשו מהקצב טחינה כפולה)
      • תבלינים: בהרט, קינמון, כמון פלפל שחור טחון, מלח
      • פטרוזיליה קצוצה
      • 1 בצל קצוץ מטוגן
      • צנוברים קלויים

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים את כל מרכיבי המרק, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
      • 2. מוסיפים לסולת קמח, משרים לשעה עד לקבלת בצק גרגירי.
      • 3. מטגנים בצל, מוסיפים את התבלינים לבשר הטחון ואת הצנוברים הקלויים ולשים יחד עם הבצל. מכינים מהתערובת כדורי בשר קטנים ושמים במקפיא.
      • 4. מכינים את הקובה: מרטיבים את הידיים, מכדררים כדור בצק, פותחים על גבי כף היד, מניחים כדור בשר, סוגרים ומעצבים כדורי קובה.
      • 5. מוסיפים למרק את כדורי הקובה ומבשלים 15-25 דקות. מרחיקים את הלימון הפרסי.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות