מרק שעועית וקבנוס עם עגבניות ותפוחי אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילה קטנה של שעועית לבנה מושרית במים ואבקת סודה לשתיה (לילה לפני הבישול להוצאת גזים)
- מים לפי הצורך
- 4 נקניקי קבנוס חתוכים לעיגולים
- בצל אחד בינוני
- 3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
- 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 עצמות (להעשרת הטעם / לא מחייב!!!)
- חב' קטנה רסק עגבניות
- כף שטוחה מרק עוף
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה
- מלח/פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מסננים את השעועית ומרתיחים אותה רתיחה קצרה
- 2. בסיר שני מחממים כפית שמן ומטגנים את הבצל החתוך לפי בחירה
- 3. מוסיפים את השעועית לאחר שסיננו אותה ושטפנו במי ברז
- מוסיפים את הנקניקים, תפוחי האדמה, העגבניות, העצמות,5 כוסות מים, רסק העגבניות, מרק עוף, פפריקה ומלח פלפל לפי הטעם ולהביא לרתיחה.
- 4. אפשר להוסיף הרבה פלפל ופפריקה חריפה למי שאוהב חריף.