פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פוקאצ'ה עם זיתים ירוקים

      פוקאצ'ה עם זיתים ירוקים מתוך "הספר הקטן גדול – הבישול הים תיכוני"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פוקצ'ה ים תיכוני זיתים (יח
      פוקצ'ה ים תיכוני זיתים (יח"צ)

      מצרכים

      • בצק לחם בסיסי :
      • 15 גרם שמרים טריים או 3/4 כף שמרים יבשים
      • 1 כפית סוכר
      • 180 מ"ל מים פושרים
      • 350 גרם קמח רגיל
      • 1 כפית מלח
      • 2 כפות שמן זית כתית
      • לפוקצ'ה:
      • 1 כמות בצק לחם בסיסי
      • 200 גרם זיתים ירוקים מגולענים וחצויים
      • 3 שיני שום פרוסות דק
      • 1 צרור קטן עלי נענע
      • 2 כפות זרעי שומר
      • 1 פלפל אדום חריף פרוס
      • 1/2 כפית מלח
      • 2-3 כפות שמן זית כתית

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה קטנה מערבבים שמרים, סוכר ומחצית המים. מחכים 10 דקות עד שהתערובת תוססת מעט. מנפים קמח ומלח לקערה גדולה.
      • 2. יוצרים בקמח גומה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, שמן ומספיק מים ליצירת בצק חזק.
      • 3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים לבצק גמיש וחלק. מעצבים כדור בצק ומניחים בקערה גדולה. מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
      • 4. לשים מעט על משטח מקומח לפני השימוש.
      • 5. אחרי הלישה מעצבים כדור ומניחים במקום חמים בקערה משומנת ומכוסה לשעה. משמנים תבנית מלבנית (25*38 ס"מ).
      • 6. מניחים את הבצק בתבנית ומותחים אותו בעדינות, בקצות האצבעות, לכיסוי התבנית כולה.
      • 7. מפזרים על הבצק זיתים, שום נענע, שומר פלפל חריף ומלח. זולפים שמן.
      • 8. מניחים להתפחה במקום חמים 30 דקות. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים כ-30 דקות אן עד שהבצק משחים ואפוי.
      • 9. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -