- 1. בקערה קטנה מערבבים שמרים, סוכר ומחצית המים. מחכים 10 דקות עד שהתערובת תוססת מעט. מנפים קמח ומלח לקערה גדולה.
-
- 2. יוצרים בקמח גומה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, שמן ומספיק מים ליצירת בצק חזק.
-
- 3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים לבצק גמיש וחלק. מעצבים כדור בצק ומניחים בקערה גדולה. מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
-
- 4. לשים מעט על משטח מקומח לפני השימוש.
-
- 5. אחרי הלישה מעצבים כדור ומניחים במקום חמים בקערה משומנת ומכוסה לשעה. משמנים תבנית מלבנית (25*38 ס"מ).
-
- 6. מניחים את הבצק בתבנית ומותחים אותו בעדינות, בקצות האצבעות, לכיסוי התבנית כולה.
-
- 7. מפזרים על הבצק זיתים, שום נענע, שומר פלפל חריף ומלח. זולפים שמן.
-
- 8. מניחים להתפחה במקום חמים 30 דקות. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים כ-30 דקות אן עד שהבצק משחים ואפוי.
-
- 9. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.