וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוקאצ'ה עם זיתים ירוקים

פוקאצ'ה עם זיתים ירוקים מתוך "הספר הקטן גדול – הבישול הים תיכוני"

מתכון מאת: מערכת וואלה

פוקצ'ה ים תיכוני  זיתים.
פוקצ'ה ים תיכוני זיתים

מצרכים למתכון

  • בצק לחם בסיסי :
  • 15 גרם שמרים טריים או 3/4 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 180 מ"ל מים פושרים
  • 350 גרם קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • לפוקצ'ה:
  • 1 כמות בצק לחם בסיסי
  • 200 גרם זיתים ירוקים מגולענים וחצויים
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 צרור קטן עלי נענע
  • 2 כפות זרעי שומר
  • 1 פלפל אדום חריף פרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות שמן זית כתית

אופן ההכנה

  • 1. בקערה קטנה מערבבים שמרים, סוכר ומחצית המים. מחכים 10 דקות עד שהתערובת תוססת מעט. מנפים קמח ומלח לקערה גדולה.
  • 2. יוצרים בקמח גומה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, שמן ומספיק מים ליצירת בצק חזק.
  • 3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים לבצק גמיש וחלק. מעצבים כדור בצק ומניחים בקערה גדולה. מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4. לשים מעט על משטח מקומח לפני השימוש.
  • 5. אחרי הלישה מעצבים כדור ומניחים במקום חמים בקערה משומנת ומכוסה לשעה. משמנים תבנית מלבנית (25*38 ס"מ).
  • 6. מניחים את הבצק בתבנית ומותחים אותו בעדינות, בקצות האצבעות, לכיסוי התבנית כולה.
  • 7. מפזרים על הבצק זיתים, שום נענע, שומר פלפל חריף ומלח. זולפים שמן.
  • 8. מניחים להתפחה במקום חמים 30 דקות. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים כ-30 דקות אן עד שהבצק משחים ואפוי.
  • 9. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully