וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק בצל עם יין לבן

מתכון מאת: דרור סופרין,drorsuffrin@yahoo.com

בצלים. Artoday
בצלים

מצרכים למתכון

  • 10 בצלים פרוסים דק לחצי
  • 1 כוס יין לבן 1/2 יבש
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה (מחמאה לגירסה הכשרה)
  • מעט שמן זית
  • 1 ענף טימין
  • 1 מקל קינמון
  • מעט גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • 1/3 כפית מחוקה אגוז מוסקט טרי מגורר
  • 4 כפות קמח
  • 1 ליטר מים
  • 1/2 ליטר ציר בקר
  • מלח
  • פלפל לבן
  • מעט סוכר
  • מס' טיפות טבסקו

אופן ההכנה

  • 1. משחימים את הבצל בחמאה ושמן זית עד שמתחיל להתקרמל על אש נמוכה ולערבב כל הזמן.
  • 2. משחימים את הקמח בתנור (או במחבת) עד קבלת צבע חום. זהירות לא לשרוף. מוסיפים לבצל ומערבבים.
  • 3. מוסיפים יין לבן ומנדפים מעט אלכוהול.
  • 4. מוסיפים מים וציר בקר, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה.
  • 5. בתוך בד שמתאים לבישול שמים את הפלפל אנגלי, עלי דפנה, מקל קינמון והטימין (על מנת שיהיה קל לשלוף) וזורקים לסיר.
  • 6. מתבלים במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט, מעט מאוד סוכר, כמה טיפות טבסקו וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת על אש נמוכה. מוציאים את הבד עם מה שבפנים ומסירים את הסיר מהאש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully