וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציץ עוף

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

קציץ עוף. צבי טריגר
קציץ עוף

מצרכים למתכון

  • ½ ק"ג חזה עוף טחון
  • 1 גזר קלוף וחתוך לרבעים לאורכו
  • 2 מקלות סלרי, חתוכים לרבעים לאורכם
  • 1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
  • 2 שיני שום קלופות
  • ¼ 1 כפית אבקת חרדל
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר
  • 4 כפות קטשופ
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מניחים בקערת מעבד מזון את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מעבדים בכמה פעימות, עד שהירקות קצוצים.
  • 3. מעבירים את הירקות הקצוצים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את העוף הטחון, הביצה הטרופה, 1 כפית אבקת חרדל, 2 כפות קטשופ, רוטב ווסטרשייר, טימין, פירורי לחם, מלח ופלפל. מערבבים היטב, עד שמתקבלת עיסה אחידה (הכי טוב ללוש בידיים).
  • 4. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק (רצוי תבנית אלומיניום חד פעמית, ואז גם אין צורך לשמן אותה). מיישרים את פני התערובת.
  • 5. בקערית קטנה מערבבים את שתי כפות הקטשופ שנותרו ¼ כפית אבקת חרדל וכף סוכר חום לתערובת חלקה. מורחים על פני קציץ העוף.
  • 6. מניחים את תבנית האינגליש קייק בתוך תבנית מרובעת של התנור (לקליטת נוזלים שעלולים לגלוש במהלך האפייה).
  • מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות עד שעה ורבע, עד שהקציץ מוכן (משך האפייה תלוי בתנור ובגודל התבנית).
  • 7. לאחר שהקציץ מוכן, מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לו לנוח כ-15 דקות לפני שפורסים ומגישים. אם הצטברו נוזלים בתבנית, מטים את התבנית בזהירות מעל הכיור, ושופכים את הנוזלים המיותרים לפני שפורסים את הקציץ.
  • 8. התוספת האידאלית לקציץ החם היא פירה תפוחי אדמה.
  • גיוונים:
  • 1. אפשר להחליף את חזה העוף בחזה הודו טחון.
  • 2. אפשר להוסיף למעבד המזון בשלב 2 גם חופן גדוש של עלי פטרוזיליה שטופים ומיובשים.
  • 3. נפלא להשתמש בפירורי לחם ביתיים: לפני שמתחילים עם הירקות קוצצים במעבד המזון 2 פרוסות לחם לבן (רצוי לחם לא טרי) לפירורים גסים. מעבירים לקערה גדולה, וממשיכים משלב4
  • 4. אם רוצים קציץ עסיסי במיוחד, משרים את פירורי הלחם הביתיים ב-3 כפות חלב או מרק עוף כ-10 דקות, ומוסיפים אותם, יחד עם הנוזל שבו הם שרו, לתערובת הכללית.
  • 5. אפשר לוותר על תבנית האינגליש קייק, ולעצב צורת קציץ ישר על התבנית המרובעת של התנור (שרופדה בנייר אפייה). המראה יהיה ביתי יותר, וגם שטח הפנים של הציפוי הפריך שמעל יגדל. במקרה כזה צריך להכפיל את כמות המצרכים לזיגוג: 4 כפות קטשופ, 2 כפות סוכר חום, ו-½ כפית אבקת חרדל.
  • 6. הקציץ נפלא למחרת (לדעתי הוא אפילו משביח יום אחרי) כשהוא קר, שוכב פרוס בתוך סנדוויץ' של לחם מלא עם מיונז, חרדל, חסה ומלפפון חמוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully