- 1. מחממים תנור אפיה לחום של 190 מעלות.
-
- 2. מניחים את פרוסות החצילים והפלפלים בתבנית אפייה משומנת היטב בשמן זית (מומלץ להשתמש בנייר אפייה יותר קל לנקות את התבנית). מזליפים למעלה שמן זית, מעט חומץ בלסמי, מלח גס ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור כ15 דקות ואז הופכים ואופים עוד 5 דקות.
-
- 3. משמנים תבנית אפיה נוספת ומניחים בה את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה, מזליפים עוד מעט שמן זית, ממליחים, מפלפלים ואופים כ25 דקות. (על מנת לחסוך זמן מומלץ לאפות בטורבו את כל הירקות יחד).
-
- 4. מכינים את רוטב העגבניות: מכסים את העגבניות המיובשות במים רותחים ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מוסיפים ½ כוס מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
-
- 5. מכינים את תערובת הבשר מערבבים בקערה עמוקה את כל חומרי התערובת ומוסיפים 1/3 מהרוטב אל הקערה. מערבבים היטב.
-
- 6. מרכיבים את המנה: מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. מניחים את החצילים כך שיצפו גם את התחתית וגם את השוליים.
-
- 7. משטחים על גבי החצילים 1/2 מתערובת הבשר. יוצרים בעזרת האצבעות גומות ומכניסים לתוכן ביצים קשות שלמות. על הביצים הקשות מניחים שכבה של עגבניות, עלי בזיליקום שלמים ופלפלים קלויים.
-
- 8. משטחים את המחצית השנייה של תערובת הבשר. מסדרים לסירוגין פרוסות תפוחי אדמה ובטטה. מקפלים את שאריות החצילים שנותרו בשוליים ואופים כשעה בחום בינוני.
-
- 9. להגשה הופכים את התבנית על גבי כלי מתאים ומסירים בעדינות את נייר האפייה. מניחים במרכז הצלחת שתי פרוסות מהמאפה ועליהן יוצקים את רוטב העגבניות. מקשטים בעלי בזיליקום.
-
- 10. הערה: אפשר בהחלט לשחק עם השכבות, להוסיף ירקות או לוותר על חלק מהם. אפשר להוסיף פטריות ו/או קישואים ואפשר להסתפק בפלפלים וחצילים בלבד אך אז יש להכפיל את הכמות (של הפלפלים והחצילים).