וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלופס איטלקי

גרסה עסיסית ועשירה לקלופס, המשלבת ירקות קלויים, עשבי תיבול, רוטב עגבניות וטעם יותר איטלקי. על הביצה הקשה אסור לוותר כי אחרת לא נוכל לקרוא לזה קלופס.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

פרוסה עם ביצה של קלופס בסגנון איטלקי ( נגה משל ). מערכת וואלה
פרוסה עם ביצה של קלופס בסגנון איטלקי ( נגה משל )

מצרכים למתכון

  • לרוטב עגבניות:
  • כוס עגבניות שרי מיובשות
  • ½ קופסא עגבניות מרוסקות (כ–400 גר')
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מים רותחים
  • כף טימין מיובש
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לתערובת הבשר:
  • 500 גר' בשר בקר טרי טחון – פלדה
  • 1 ביצה
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • ¾ כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, טימין, אורגנו, בזיליקום
  • 2 כפות פרורי לחם
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 4 עגבניות פרוסות לפרוסות בעובי ½ ס"מ
  • 3 פלפלים אדומים או צבעוניים פרוסים ומנוקים מגרעינים
  • תפוח אדמה בינוני
  • בטטה בינונית
  • שמן זית לזילוף
  • חומץ בלסמי
  • חופן עלי בזיליקום
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • 3 – 4 ביצים קשות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור אפיה לחום של 190 מעלות.
  • 2. מניחים את פרוסות החצילים והפלפלים בתבנית אפייה משומנת היטב בשמן זית (מומלץ להשתמש בנייר אפייה – יותר קל לנקות את התבנית). מזליפים למעלה שמן זית, מעט חומץ בלסמי, מלח גס ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור כ–15 דקות ואז הופכים ואופים עוד 5 דקות.
  • 3. משמנים תבנית אפיה נוספת ומניחים בה את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה, מזליפים עוד מעט שמן זית, ממליחים, מפלפלים ואופים כ–25 דקות. (על מנת לחסוך זמן מומלץ לאפות בטורבו את כל הירקות יחד).
  • 4. מכינים את רוטב העגבניות: מכסים את העגבניות המיובשות במים רותחים ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מוסיפים ½ כוס מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
  • 5. מכינים את תערובת הבשר – מערבבים בקערה עמוקה את כל חומרי התערובת ומוסיפים 1/3 מהרוטב אל הקערה. מערבבים היטב.
  • 6. מרכיבים את המנה: מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. מניחים את החצילים כך שיצפו גם את התחתית וגם את השוליים.
  • 7. משטחים על גבי החצילים 1/2 מתערובת הבשר. יוצרים בעזרת האצבעות גומות ומכניסים לתוכן ביצים קשות שלמות. על הביצים הקשות מניחים שכבה של עגבניות, עלי בזיליקום שלמים ופלפלים קלויים.
  • 8. משטחים את המחצית השנייה של תערובת הבשר. מסדרים לסירוגין פרוסות תפוחי אדמה ובטטה. מקפלים את שאריות החצילים שנותרו בשוליים ואופים כשעה בחום בינוני.
  • 9. להגשה – הופכים את התבנית על גבי כלי מתאים ומסירים בעדינות את נייר האפייה. מניחים במרכז הצלחת שתי פרוסות מהמאפה ועליהן יוצקים את רוטב העגבניות. מקשטים בעלי בזיליקום.
  • 10. הערה: אפשר בהחלט לשחק עם השכבות, להוסיף ירקות או לוותר על חלק מהם. אפשר להוסיף פטריות ו/או קישואים ואפשר להסתפק בפלפלים וחצילים בלבד אך אז יש להכפיל את הכמות (של הפלפלים והחצילים).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully