וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף בפטריות ותירס

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

עוף בפטריות ותירס. צבי טריגר
עוף בפטריות ותירס

מצרכים למתכון

  • מתכון ל-2 מנות
  • המצרכים:
  • 1 חזה עוף, ללא עור ועצמות, מנוקה וחצוי לשניים
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, מנוקות ופרוסות דק
  • 1 קופסת תירס, מסונן מהנוזלים
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה דק
  • ¾ כוס מרק עוף (או מים)
  • ½ כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית עלי טימין מיובשים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפיות שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים כפית שמן קנולה במחבת בעלת מכסה תואם על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומאדים עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את שן השום הקצוצה, ומאדים דקה נוספת. מוסיפים את פרוסות הפטריות, מלח, פלפל, ½ כפית טימין מיובש, מערבבים, ומאדים על להבה בינונית, עד שהפטריות מתרככות ומזהיבות מעט, כ-5 דקות.
  • 2. מוסיפים את התירס המסונן, ¼ כוס יין לבן ו- ¼ כוס מרק עוף (או מים), מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים, כ-5-8 דקות. מעבירים את הפטריות והתירס לקערה. מכסים ושומרים חם.
  • 3. לאותה מחבת, בלי לשטוף אותה, מוסיפים את כפית שמן הקנולה שנותרה. ממליחים ומפלפלים את שני חצאי חזות העוף, ומניחים אותם במחבת כשהצד המתובל כלפי מטה. ממליחים ומפלפלים את הצד השני. מטגנים על להבה בינונית, עד שהצד שפונה למחבת מזהיב, כ-3-4 דקות. הופכים בזהירות את העוף, מוסיפים את יתרת היין הלבן, מרק העוף והטימין, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעוף עשוי לגמרי (זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לעובי הנתחים; אם לא בטוחים מתי העוף מוכן, עושים חתך בחלק העבה ביותר של החזה ומציצים פנימה).
  • 4. כשנתחי העוף מוכנים, מוציאים אותם לצלחת הגשה, ומכסים בנייר אלומיניום כדי לשמור על חומם. מגבירים את האש מתחת למחבת, ומרתיחים את הנוזלים שנותרו בה, ללא מכסה, עד שנוצר רוטב סמיך וכהה, כ-3-4 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש. עורכים בכל צלחת הגשה מחצית מכמות הפטריות והתירס, נתח חזה עוף אחד, ויוצקים מחצית מהרוטב. אפשר להגיש גם עם אורז לבן או מלא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully