- 1. מכינים את המלית: מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
-
- 2. מערבבים את הריקוטה עם הפודינג וניל והדבלים. מקפלים את התערובת של הריקוטה לביצים ושופכים על הקלתית.
-
- 3. אופים 35-40 דקות ובסוף מפזרים אבקת סוכר מעל.
-
- 4. מכינים את הבצק: מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון על ידי לחיצות קצרות. מפסיקים ברגע שקיבלתם תערובת פירורים.
-
- 5. מוסיפים ביצה טרופה וממשיכים בערבוב עד לקבלת כדור בצק (לא לערבב הרבה). עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לפיתה. מקררים כשעתיים.
-
- 6. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לאחר מכן מעבירים לתבנית ומהדקים. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומקפיאים למשך כחצי שעה.
-
- 7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומכניסים לתנור למשך 12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
- 8. ממלאים את הקלתית בגבינת הריקוטה, מצננים במקרר שעתיים ומגישים.