וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ריקוטה ותאנים

מתכון מיוחד לקראת שבועות של עוגת ריקוטה, שמקבלת הפתעה נעימה בדמות תאנים בשלות ומתקתקות. המתכון באדיבות הקונדיטורית קרן קדוש מבית הקפה "קדוש" הוותיק.

מתכון מאת: קרן קדוש קפה קדוש,kutif100@gmail.com

עוגת ריקוטה ואגוזים של יוגב ירוס. צילום מסך
עוגת ריקוטה ואגוזים של יוגב ירוס

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • שקית אבקת סוכר (100 גרם)
  • 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
  • 1 ביצה טרופה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • למלית:
  • 3 ביצים
  • 160 גרם סוכר
  • 400 גרם ריקוטה
  • אינסטנט פודינג וניל
  • 8 דבלים חתוכים לרבעים
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
  • 2. מערבבים את הריקוטה עם הפודינג וניל והדבלים. מקפלים את התערובת של הריקוטה לביצים ושופכים על הקלתית.
  • 3. אופים 35-40 דקות ובסוף מפזרים אבקת סוכר מעל.
  • 4. מכינים את הבצק: מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון על ידי לחיצות קצרות. מפסיקים ברגע שקיבלתם תערובת פירורים.
  • 5. מוסיפים ביצה טרופה וממשיכים בערבוב עד לקבלת כדור בצק (לא לערבב הרבה). עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לפיתה. מקררים כשעתיים.
  • 6. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לאחר מכן מעבירים לתבנית ומהדקים. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומקפיאים למשך כחצי שעה.
  • 7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומכניסים לתנור למשך 12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 8. ממלאים את הקלתית בגבינת הריקוטה, מצננים במקרר שעתיים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully