עוגת לימון ודובדבנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם דובדבנים
- 3 ביצים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 גביע של שמנת חמוצה או לבן
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 1 לימון
אופן ההכנה
- 1. בעזרת קצה ידית דקה ועגולה של כף עץ או צ'ופ-סטיק דוחפים החוצה מהדובדבנים את החרצנים.
- 2. במעבד מזון מערבלים לתערובת חלקה את הביצים, הסוכר, הקמח, החמאה הרכה, השמנת או הלבן, קליפת לימון מגורדת ומיץ לימון.
- 3. מורחים בחמאה תבנית עגולה עם חור באמצע. על החמאה מפזרים סוכר. מנערים ומקררים במקרר רבע שעה.
- 4. יוצקים פנימה את התערובת ועליה מפזרים את הדובדבנים (לא צריך לדחוף אותם פנימה כי העוגה תופחת והם שוקעים בתוכה לבד). מכניסים לתנור בחום של 170-180 מעלות ואופים בערך 50 דקות. מתקבלת עוגה טעימה במיוחד.