קלאפוטי דובדבנים צרפתי

הקלאפוטי הוא מאפה שמגיע אלינו ממחוזות צרפת, וכל מי שיטעם ממנו יזהה זאת מיד בזכות טעמי הקוניאק, הווניל, וכמובן - הדובדבנים האדומים המתוקים.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
קלפוטי. מיכל אנסקי,
קלפוטי(צילום: מיכל אנסקי)

מצרכים

  • 700 גרם דובדבנים אדומים
  • רבע כוס קוניאק קירש או ליקר דובדבנים
  • 1/3 כוס סוכר
  • כוס חלב או שמנת מתוקה או חצי-חצי
  • 3-2 ביצים
  • 2/3 כוס קמח
  • מעט מלח
  • כפית תמצית וניל או מקל וניל (לא הכרחי)
  • כף אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את האלכוהול עם הסוכר ומשרים בתוך התערובת הזו את הדובדבנים לשעה שעתיים (למי שיש סבלנות יכול להוציא את החרצנים).
  • 2. מחממים את התנור לחום בינוני (180-170 מעלות).
  • 3. מורחים תבנית בינונית בחמאה ומפזרים עליה את הדובדבנים בשכבה אחת צפופה. את הרוטב בו שרו הדובדבנים מעבירים למעבד מזון יחד עם החלב, הביצים, הסוכר, הקמח, הווניל וטיפ-טיפה מלח.
  • 4. מפעילים עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם אתם משתמשים במקל וניל יש לעשות בו חריץ, לבשל 2-3 דקות עם החלב ולגרד לתוכו את הגרגירים).
  • 5. יוצקים את הבצק הנוזלי והדביק הזה על הדובדבנים. אופים עד שהקלאפוטי מקבל צבע זהוב יפה – בערך 50-60 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully