- 1. מערבבים את האלכוהול עם הסוכר ומשרים בתוך התערובת הזו את הדובדבנים לשעה שעתיים (למי שיש סבלנות יכול להוציא את החרצנים).
-
- 2. מחממים את התנור לחום בינוני (180-170 מעלות).
-
- 3. מורחים תבנית בינונית בחמאה ומפזרים עליה את הדובדבנים בשכבה אחת צפופה. את הרוטב בו שרו הדובדבנים מעבירים למעבד מזון יחד עם החלב, הביצים, הסוכר, הקמח, הווניל וטיפ-טיפה מלח.
-
- 4. מפעילים עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם אתם משתמשים במקל וניל יש לעשות בו חריץ, לבשל 2-3 דקות עם החלב ולגרד לתוכו את הגרגירים).
-
- 5. יוצקים את הבצק הנוזלי והדביק הזה על הדובדבנים. אופים עד שהקלאפוטי מקבל צבע זהוב יפה בערך 50-60 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר.