קורנדביף
הקרונדביף הוא אחד המאכלים הכי פופולריים בארצות הברית. ניתן למצוא אותו בכל כך הרבה אופנים, והשף עומר מילר ממסעדות "שולחן" ו-"חדר אוכל" מראה איך עושים את זה נכון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 קילו שפונדרה או ברוסט
- 2 ליטר מים
- 200 גר מלח גס
- 50 גר' סוכר
- 15 גר מלח ורוד (בתי מרקחת, אחרת אי אפשר להכין)
- 3 שיני שום
- 10 גר תערובת תבלינים
- תערובת תבלינים (תכינו הרבה לא מתקלקל):
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף פלפל אנגלי
- 1 מקל קינמון
- 10 עלי דפנה
- 1 פלפל שאטה
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את כל התבלינים יחד לאבקה.
- 2. מניחים את הבשר בקערה גדולה עם כל החומרים. מחכים בסבלנות ארבעה ימים. אחרי ארבעה ימים מוצאים את הבשר מהקערה ומעבירים לסיר עם מים נקיים. מבשלים בין שעתיים לשלוש. מצננים בתוך הנוזל.
- 3. אוכלים חם או קר.