עוף בבמיה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 / 6 חתיכות עוף
- במיה 400 גרם(שטופה ונקיה)
- 1 בצל קצוץ
- 2 שום קצוץ
- 1/2 פלפל אדום(קצוץ)
- 1 עגבניה (קטנה)
- 1 לימון סחוט
- מעט שמן קנולה (משטח הסיר)
- 1 רסק עגבניות קטן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- (ניתן מעט פפריקה חריפה.)
- 1 כף שטוחה מלח(לפי הטעם)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מעט כמון
אופן ההכנה
- 2 סירים:
- 1. שמים את העוף עם מים ומרתיחים - כשכול הליכלוך עולה מוצאים את העוף - נקי.
- 2.בסיר ניפרד - שמים את השמן ומטגנים את הבצל עם השום,כשהבצל שקוף מכניסים את העוף ומטגנים אותו עד שישחים, מוסיפים את העגבניה והפלפל ומערבבים עם מעט סוכר(להורדת החומציות) לאחר 20 דק' .
- 3. מוסיפים את הלימון ומערבבים.
- 4. מוסיפים מים עד כיסוי מוסיפים כף וחצי של רסק עגבניות, את התבלינים ומכניסים את הבמיה מבשלים על אש גבוה עד לרתיחה
- ולאחר מכן על אש קטנה עד שהבמיה רכה.
- (לא להגיע למצב שהבמיה תהיה רירית)