סופלה שוקולד חם שתמיד מצליח
יש עדיין ויכוחים אם הגירסה הצרפתית הקלאסית דומה בכלל לעוגה החמה שאנחנו מכירים בארץ, אבל את מי זה מעניין?
- 20 דקות עבודה
- 30 דקות סה"כ
- קל להכנה
- 4 יחידות
מצרכים
- 150 גרםשוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
- 150 גרםחמאה
- 3 חלמונים
- 3 ביצים
- ½ כוססוכר (100 גרם)
- ½ כוסקמח (70 גרם)
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים סופלה שוקולד חם שתמיד מצליח?
- 1מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים במעט חמאה ארבעה כלים קטנים חסיני חום או קוקוטים חד פעמיים מנייר כסף, או מסיליקון.
- 2ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) או במיקרו בפולסים של 30 שניות. מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד והחמאה.
- 3מעבירים את השוקולד והחמאה המומסים לקערת המיקסר עם הסוכר ומתחילים לערבל עם בלון הקצפה.
- 4מוסיפים את הביצים והחלמונים ומערבלים כ- 30 שניות.
- 5מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות, רק עד לקבלת מסה אחידה.
- 6יוצקים את הבלילה עד 3/4 גובה הכלים ואופים בתנור החם 9 דקות.
- 7אוכלים ישר או מקפיאים ומחממים לפני ההגשה.