מתכונים חמים

בנג'י תותים

גלידריית אייסברג חוגגת את פסטיבל תותים בשמנת:

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בנג'י תות של אייסברג

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 6 מנות:
  • לשכבת בסיס:
  • 250 גר' בישקוטים (עדיף של סאבויארדי)
  • 2.5 כפות ליקר שוקולד
  • 2.5 כפות ליקר קפה
  • לקרם וניל:
  • 500 מ"ל חלב
  • חצי כוס + 2 כפות סוכר
  • 6 חלמונים
  • 2 וחצי כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • להגשה:
  • 1 ק"ג גלידת שמנת וניל (או תותים בשמנת של אייסברג)
  • 500 ג תותים טריים
  • לא חובה: נענע ו/או אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את קרם הוניל: מרתיחים בסיר את החלב ומחצית הסוכר ומסירים מהאש.
  • 2. בקערה מקציפים את החלמון ומחצית הסוכר הנוספת יחד עם הקורנפלור.
  • 3. מקפלים לתוך סיר החלב הרותח את תערובת הביצים בעדינות .
  • 4. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים תוך ערבוב בלתי פוסק עד להסמכת התערובת. מוסיפים את הוניל ומערבבים.
  • 5. מורידים מהאש ומניחים את הסיר בתוך אמבט קרח להפסקת מיידית של תהליך הבישול.
  • 6. בינתיים, מכינים את השכבה הראשונה: מפוררים בקערה את העוגיות ומתיזים עליהם את הליקרים תוך כדי ערבוב.
  • 7. מסדרים את המנה: מחלקים את תערובת הבישקוטים ומניחים בתחתית של שש כוסות גבוהות. על תחתית העוגיות מניחים שכבה נדיבה של גלידה. מעל הגלידה מניחים שכבה של קרם הוניל, שהתקרר מעט ומעלייו מסדרים תותים טריים חתוכים.
  • 8. מגישים מיד! ניתן לעטר בעלי נענע טריים ו/או באבקת סוכר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully