תותים בשמנת
לא יעזור שום דבר - כל אחד ששמים לפניו תותים בקצפת לא יכול שלא לחייך מיד חיוך רחב. משהו בצבעים, בטעמים, בחגיגה, פשוט משמח את כל הנוכחים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 סלסילות תותים שטופים ללא "ראש", חתוכים לחצאיים (ניתן לשלב דובדבנים ופירות יער)
- 1 מיכל קרם פרש
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- כ-50 גר' אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מערבבים במיקסר את השמנת ואת הקרם פרש, מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגתיות ולפי הטעם. שומרים במקרר עד להגשה.
- 2. מסדרים את התותים בקערת הגשה. ממש לפני ההגשה יוצקים את השמנת על התותים ומגישים.
- 3. כדי לחסוך בקלוריות ניתן להחליף את הקרם פרש בשמנת חמוצה 15%, ולוותר על אבקת הסוכר.