פבלובה תות
מתכון של גלידריית אייסברג מתוך פסטיבל תותים בשמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- קולי תות:
- 250 גר' תותים טריים
- 5 כפות אבקת סוכר
- להגשה:
- 400 גר' תותים טריים
- 1 קג' סורבה תות / פירות יער ( או פירות יער וטרגון של אייסברג)
- 8 תחתיות מרנג מוכנות - ניתן להשיג ברשתות המזון ובחנויות המתמחות
- לא חובה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (או תחליף צמחי)
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- 1. מכינים את קולי התותים: טוחנים את התותים ואבקת הסוכר במעבד מזון עד למרקם חלק. מסננים דרך מסננת דקה ומניחים בצד. מומלץ לשמור במיכל לחיץ, באמצעותו ניתן לעטר את המנה מאוחר יותר.
- 2. להרכבת המנה: מניחים על צלחת גדולה את תחתית המרנג,
- ממלאים כל תחתית מרנג בכדור סורבה.
- 3. מסדרים את התותים הטריים החתוכים מעל כל תחתית,
- במידה ומעונינים להוסיף קצפת למנה, מקציפים את השמנת והסוכר עד לקצף אחיד ומסדרים מעל התותים הטריים
- מעטרים כל מנה בכמות נדיבה של קולי התות