וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

סלט תפוחי אדמה ועשבי תיבול. צבי טריגר
סלט תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • ½ ק"ג תפוחי אדמה קטנים לא מקולפים, שטופים היטב
  • 1 כף מלח בישול
  • ¼ כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק (גם החלק הלבן וגם החלק הירוק)
  • 10 עלי בזיליקום
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן-יין לבן
  • 1 כף חרדל דיז'ון (רצוי עם גרגרים, אבל אפשר גם חרדל חלק)
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, מוסיפים כף מלח בישול (אפשר גם מלח שולחן רגיל), ומניחים על להבה גבוהה. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, אבל לא מתפרקים (30-20 דקות). מסננים מהמים. מניחים להם להתקרר מעט.
  • 2. כשתפוחי האדמה חמים עדיין, חוצים אותם לשניים. מעבירים לקערה, ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים, ומניחים בצד ל-5 דקות.
  • 3. בינתיים מכינים את הרוטב: טורפים במזלג או במטרפת יד את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד.
  • 4. מוסיפים לתפוחי האדמה את הפטרוזיליה, השמיר והבצל הירוק. מניחים את עלי הבזיליקום זה על גבי זה, בערימה, מגלגלים לגליל, ופורסים אותו. מתקבלות רצועות ארוכות ודקות של בזיליקום. מוסיפים לתפוחי האדמה ומערבבים.
  • 5. מוסיפים לתפוחי האדמה ולעשבי התיבול את הרוטב, מערבבים היטב, ומניחים ל-10 דקות לפחות לפני ההגשה. הסלט טעים בטמפרטורת החדר, כעבור כמה שעות, ואפילו טעים יותר למחרת, לאחר שתפוחי האדמה ספגו את הרוטב. הוא יישמר בקופסה סגורה היטב במקרר עד ארבעה ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully