- 1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, מוסיפים כף מלח בישול (אפשר גם מלח שולחן רגיל), ומניחים על להבה גבוהה. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, אבל לא מתפרקים (30-20 דקות). מסננים מהמים. מניחים להם להתקרר מעט.
-
- 2. כשתפוחי האדמה חמים עדיין, חוצים אותם לשניים. מעבירים לקערה, ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים, ומניחים בצד ל-5 דקות.
-
- 3. בינתיים מכינים את הרוטב: טורפים במזלג או במטרפת יד את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד.
-
- 4. מוסיפים לתפוחי האדמה את הפטרוזיליה, השמיר והבצל הירוק. מניחים את עלי הבזיליקום זה על גבי זה, בערימה, מגלגלים לגליל, ופורסים אותו. מתקבלות רצועות ארוכות ודקות של בזיליקום. מוסיפים לתפוחי האדמה ומערבבים.
-
- 5. מוסיפים לתפוחי האדמה ולעשבי התיבול את הרוטב, מערבבים היטב, ומניחים ל-10 דקות לפחות לפני ההגשה. הסלט טעים בטמפרטורת החדר, כעבור כמה שעות, ואפילו טעים יותר למחרת, לאחר שתפוחי האדמה ספגו את הרוטב. הוא יישמר בקופסה סגורה היטב במקרר עד ארבעה ימים.