וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל עוף בזיתים ירוקים, חזה אווז וירקות

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

תבשיל עוף בזיתים ירוקים, חזה אווז וירקות. דנה מלמד
תבשיל עוף בזיתים ירוקים, חזה אווז וירקות

מצרכים למתכון

  • 10 שוקיים עם העור
  • 2 כפות שמן זית
  • כף חמאה (לא חובה)
  • 1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה
  • 1 בצל בגודל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
  • 100 גר' חזה אווז חתוך לקוביות קטנות(או בייקון למי שאינו שומר כשרות)
  • 3 כוסות ציר ירקות (או מים)
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עלי דפנה
  • 150 גר' זיתים ירוקים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. מלהיטים מחבת ברזל כבדה ועמוקה וצולים את השוקיים עד שהם זהובים יפה מכל הצדדים. (אין צורך לשמן את המחבת)
  • 2. מוציאים את השוקיים ומניחים בצד.
  • 3. באותה מחבת, מחממים את השמן והחמאה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הכרישה, השום, הסלרי, חזה האווז (או הבייקון) הגזר ותפוחי האדמה ומטגנים עד להזהבה.
  • 4. מוסיפים את השוקיים, מתבלים בפטרוזיליה טריה, עלי דפנה, מלח ופלפל. יוצקים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה.
  • 5. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה. מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד 15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully