תבשיל עוף בזיתים ירוקים, חזה אווז וירקות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 שוקיים עם העור
- 2 כפות שמן זית
- כף חמאה (לא חובה)
- 1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה
- 1 בצל בגודל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
- 100 גר' חזה אווז חתוך לקוביות קטנות(או בייקון למי שאינו שומר כשרות)
- 3 כוסות ציר ירקות (או מים)
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 עלי דפנה
- 150 גר' זיתים ירוקים
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- 1. מלהיטים מחבת ברזל כבדה ועמוקה וצולים את השוקיים עד שהם זהובים יפה מכל הצדדים. (אין צורך לשמן את המחבת)
- 2. מוציאים את השוקיים ומניחים בצד.
- 3. באותה מחבת, מחממים את השמן והחמאה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הכרישה, השום, הסלרי, חזה האווז (או הבייקון) הגזר ותפוחי האדמה ומטגנים עד להזהבה.
- 4. מוסיפים את השוקיים, מתבלים בפטרוזיליה טריה, עלי דפנה, מלח ופלפל. יוצקים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה.
- 5. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה. מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד 15 דקות.