פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל עוף בזיתים ירוקים, חזה אווז וירקות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תבשיל עוף בזיתים ירוקים, חזה אווז וירקות (דנה מלמד)
      תבשיל עוף בזיתים ירוקים, חזה אווז וירקות (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 10 שוקיים עם העור
      • 2 כפות שמן זית
      • כף חמאה (לא חובה)
      • 1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה
      • 1 בצל בגודל בינוני קצוץ
      • 2 שיני שום פרוסות
      • 2 גבעולי סלרי קצוצים
      • 3 גזרים חתוכים לקוביות
      • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
      • 100 גר' חזה אווז חתוך לקוביות קטנות(או בייקון למי שאינו שומר כשרות)
      • 3 כוסות ציר ירקות (או מים)
      • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 2 עלי דפנה
      • 150 גר' זיתים ירוקים
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס טרי

      אופן ההכנה

      • 1. מלהיטים מחבת ברזל כבדה ועמוקה וצולים את השוקיים עד שהם זהובים יפה מכל הצדדים. (אין צורך לשמן את המחבת)
      • 2. מוציאים את השוקיים ומניחים בצד.
      • 3. באותה מחבת, מחממים את השמן והחמאה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הכרישה, השום, הסלרי, חזה האווז (או הבייקון) הגזר ותפוחי האדמה ומטגנים עד להזהבה.
      • 4. מוסיפים את השוקיים, מתבלים בפטרוזיליה טריה, עלי דפנה, מלח ופלפל. יוצקים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה.
      • 5. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה. מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד 15 דקות.

      עוד מתכוני עוף

      תבשיל עוף בזיתים ירוקים, חזה אווז וירקות
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -