סלט אנדיב וגבינת בלו בוואריה

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה!
סלט אנדיב וגבינה כחולה.
סלט אנדיב וגבינה כחולה

מצרכים

  • ל-3 אנשים:
  • 2 ראשי אנדיב מחולקים לעלים
  • 6 תותי שדה חצויים
  • 8 עלי רוקט רחבים
  • סלק קלוף ופרוס ל-8
  • אגס
  • 2 כוסות יין לבן חצי יבש
  • קורט רינמון
  • מסמר ציפורן
  • 100 גרם סוכר
  • פרוסה של כ-80 גרם גבינת בלו בוואריה

אופן ההכנה

  • 1. אופים את הסלק בתנור שחומם ל-180 מעלות עם שמן זית, מלח, פלפל וקמצוץ סוכר למשך 40 דקות.
  • 2. מבשלים את האגס ביין, קינמון, ציפורן וסוכר במשך 20 דקות על אש נמוכה.
  • 3. מצננים וקורצים עיגולים בכף פריזיאן או חותכים לפלחים.
  • 4. שומרים את נוזלי הבישול.
  • 5. מכינים קרוטונים מלחם בריוש: חותכים קוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ מהלחם וקולים בתנור בלי שמן עד שמתייבשים (הלחם עצמו עשיר בחמאה).
  • 6. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד השמן ומזליפים את השמן תוך כדי טריפה.
  • 7. מערבבים את כל החומרים מלבד הגבינה, מעבירים לקערת הגשה ומניחים את הגבינה מעל. אפשרות מעוצבת יותר היא לערבב ואז להניח 3 פלחי אנדיב על כל צלחת ולהניח בכל אחד קצת מתערובת העלים. על השכבה הראשונה בונים עוד שכבה בשתי וערב ועליה עוד אחת. על ראש המגדל מניחים את הגבינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully