מתכונים חמים

סלט אנדיב וגבינת בלו בוואריה

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט אנדיב וגבינה כחולה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-3 אנשים:
  • 2 ראשי אנדיב מחולקים לעלים
  • 6 תותי שדה חצויים
  • 8 עלי רוקט רחבים
  • סלק קלוף ופרוס ל-8
  • אגס
  • 2 כוסות יין לבן חצי יבש
  • קורט רינמון
  • מסמר ציפורן
  • 100 גרם סוכר
  • פרוסה של כ-80 גרם גבינת בלו בוואריה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. אופים את הסלק בתנור שחומם ל-180 מעלות עם שמן זית, מלח, פלפל וקמצוץ סוכר למשך 40 דקות.
  • 2. מבשלים את האגס ביין, קינמון, ציפורן וסוכר במשך 20 דקות על אש נמוכה.
  • 3. מצננים וקורצים עיגולים בכף פריזיאן או חותכים לפלחים.
  • 4. שומרים את נוזלי הבישול.
  • 5. מכינים קרוטונים מלחם בריוש: חותכים קוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ מהלחם וקולים בתנור בלי שמן עד שמתייבשים (הלחם עצמו עשיר בחמאה).
  • 6. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד השמן ומזליפים את השמן תוך כדי טריפה.
  • 7. מערבבים את כל החומרים מלבד הגבינה, מעבירים לקערת הגשה ומניחים את הגבינה מעל. אפשרות מעוצבת יותר היא לערבב ואז להניח 3 פלחי אנדיב על כל צלחת ולהניח בכל אחד קצת מתערובת העלים. על השכבה הראשונה בונים עוד שכבה בשתי וערב ועליה עוד אחת. על ראש המגדל מניחים את הגבינה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully