וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרובית וברוקולי מאודים ברוטב יוגורט

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

כרובית וברוקולי מאודים. צבי טריגר, מערכת וואלה
כרובית וברוקולי מאודים/צבי טריגר

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • כרובית, מנוקה ומופרדת לתפרחות
  • ברוקולי, מנוקה ומופרד לתפרחות
  • מים
  • כמה ענפי שמיר
  • כמה ענפי פטרוזיליה
  • לרוטב יוגורט:
  • 1 גביע יוגורט טבעי
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מוזגים מים לסיר רחב. גובה המים צריך להיות כזה שהם לא ייגעו בתחתית מתקן האידוי. מוסיפים למים את ענפי השמיר והפטרוזיליה, ומביאים לרתיחה. מניחים מעל המים הרותחים את שושנת האידוי (או מתקן אידוי אחר), ועליה בשכבה אחת את תפרחות הברוקולי והכרובית. מכסים, מנמיכים את הלהבה, ומאדים כ-8-10 דקות (תלוי בגודל הירקות), עד שהירקות מתרככים מעט, אבל עדיין שומרים על פריכות. בתום האידוי הכרובית והברוקולי יהיו מבריקים, וצבעיהם יהיו חזקים יותר מאשר בתחילת התהליך.
  • 2. בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב.
  • 3. מגישים את הירקות המאודים, ולצידם את קערית הרוטב.
  • הערות וגיוונים:
  • 1. לאחר אידוי הכרובית והברוקולי, אפשר לצפות כמו שניצל ולטגן בשמן עמוק עד שהם זהובים.
  • 2. אפשר להחליף את השמיר שברוטב היוגורט בכף גבינת רוקפור מפוררת ובכף אגוזי פקאן קלויים וקצוצים דק.
  • 3. אפשר לאדות בשיטה זו גם אספרגוס, פטריות, גזר מקולף וחתוך למקלונים עבים וגבעולי סלרי. כולם טעימים מאוד עם רוטב היוגורט.
  • 4. אם מתעצלים להכין את הרוטב, הכרובית והברוקולי טעימים מאוד גם עם מיונז איכותי, ישר מהצנצנת, בלי שום תוספת. הם אפילו עוד יותר טעימים עם מיונז לאחר שטוגנו כמו שניצל (הערה מס' 1).
  • 5. בסוף הבישול, מי האידוי הם בעצם ציר ירקות לכל דבר. לכן כדאי מאוד לשמור את אותם ולהשתמש בהם כבסיס למרק, או להוסיף אותם במקום מים לאורז, לפתיתים, לקוסקוס מהיר הכנה או לריזוטו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully