וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה

לכל אחד יש דרך אחרת בה הוא מכין את עוגת הגבינה שלו. רוני קדר אוהבת להשתמש בגבינת שמנת, בתמצית וניל, ובפתי בר מפורר עבור התחתית.

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה

עוגת גבינה. רוני קדר
עוגת גבינה

מצרכים למתכון

  • 1.5 כוסות פתי בר מפורר
  • 3 כפות סוכר (רצוי חום)
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • למילוי:
  • 3 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 800 גרם גבינת שמנת (אני משתמשת ב-5%)
  • 2 כפות קמח תופח
  • כוס סוכר (אפשר חום)
  • כפית תמצית וניל או חצי מקל וניל מגורד
  • לציפוי:
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה
  • 3 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 150 מעלות.
  • 2. מערבבים את הסוכר עם הפתי בר המפורר. מוסיפים לו את החמאה המומסת ומערבבים ביד כך שכל הפירורים מצופים חמאה.
  • 3. מרפדים תבנית 26 ס"מ בנייר אפיה ומהדקים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית. אופים כ- 10 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מניחים לצינון במשך כמה דקות.
  • 4. מעלים את חום התנור ל- 175 מעלות. במקביל, מערבבים את הסוכר, הביצים והחלמונים. מוסיפים את גבינת השמנת וגרגרי הוניל. מערבבים עד שלא ישארו גושי גבינה. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  • 5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  • 6. מערבבים את השמנת החמוצה, הסוכר והוניל. מעבירים את התערובת על הגבינה האפויה ואופים שוב למשך 10 דקות.
  • 7. מוציאים ומצננים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully