וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקלאווה של מרשה מהראן

כדי לאכול בקלאווה טובה, לא צריך להרחיק עד לאום אל פאחם. מרשה מהראן מספקת מתכון לבקלאווה ביתית, הלקוח מתוך ספרה החדש, "מרק רימונים".

מתכון מאת: מערכת וואלה

בקלאווה בממתקי חסיבא. נמרוד סונדרס
בקלאווה בממתקי חסיבא

מצרכים למתכון

  • 4 כוסות סוכר חום
  • 1 כוס מים
  • חצי כוס מי ורדים
  • 450 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים
  • 450 גרם שקדים מולבנים קצוצים
  • 2 כפות אבקת הל
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 15 עלי בצק "פילו"
  • חצי כוס חמאה לא מלוחה מומסת

אופן ההכנה

  • 1. הביאו לרתיחה בתוך קלחת בינונית 2 כוסות סוכר, מי וורדים והמים עד שהסוכר נמס לגמרי. הניחו בצד עד שיתקרר.
  • 2. טחנו במעבד מזון את הפיסטוקים, השקדים, אבקת ההל, אבקת הקינמון ו-2 כוסות הסוכר הנותרות למשך דקה. הניחו בצד.
  • 3. שמנו עלי פילו בחמאה המומסת והניחו בתוך תבנית משומנת בגודל של 20 על 30 ס"מ.
  • 4. פזרו שכבה דקה ואחידה של תערובת השקדים והפיסטוקים על עלי הפילו וכסו בעוד חמישה עלים מרוחים בחמאה המומסת. חזרו על הפעולה שוב, והניחו את חמשת עלי הפילו המשומנים הנותרים למעלה.
  • 5. חזרו על הפעולה בעזרת סכין חדה, חתכו את הבקלווה בקווים אלכסוניים דוגמת שתי וערב לצורת מעוינים.
  • 6. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה. מזגו את סירופ הסוכר ומי הוורדים מיד עם הוצאת הבקלווה מהתנור. הניחו לקירור לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully