- 1. הביאו לרתיחה בתוך קלחת בינונית 2 כוסות סוכר, מי וורדים והמים עד שהסוכר נמס לגמרי. הניחו בצד עד שיתקרר.
-
- 2. טחנו במעבד מזון את הפיסטוקים, השקדים, אבקת ההל, אבקת הקינמון ו-2 כוסות הסוכר הנותרות למשך דקה. הניחו בצד.
-
- 3. שמנו עלי פילו בחמאה המומסת והניחו בתוך תבנית משומנת בגודל של 20 על 30 ס"מ.
-
- 4. פזרו שכבה דקה ואחידה של תערובת השקדים והפיסטוקים על עלי הפילו וכסו בעוד חמישה עלים מרוחים בחמאה המומסת. חזרו על הפעולה שוב, והניחו את חמשת עלי הפילו המשומנים הנותרים למעלה.
-
- 5. חזרו על הפעולה בעזרת סכין חדה, חתכו את הבקלווה בקווים אלכסוניים דוגמת שתי וערב לצורת מעוינים.
-
- 6. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה. מזגו את סירופ הסוכר ומי הוורדים מיד עם הוצאת הבקלווה מהתנור. הניחו לקירור לפני ההגשה.